Google Foto pÄ Android TV inaktiverat pÄ grund av sÀkerhetsövertrÀdelse

Google Foto pÄ Android TV inaktiverat pÄ grund av sÀkerhetsövertrÀdelse

“Ett brott fick vissa Android TV-anvĂ€ndare att se Google Photo-profiler för andra anvĂ€ndare”

Enligt en fÀrsk rapport intrÀffade sÀkerhetsbrott i Google Home-appen pÄ vissa Android-TV-apparater. Detta fick anvÀndare av TV: n att se Google Photos-profiler för andra anvÀndare pÄ sin enhet. Lyckligtvis var bara profilbilden och namnet pÄ anvÀndaren synlig. Det fanns inget sÀtt att se privata foton frÄn andra anvÀndare. PÄ grund av detta har Google nu inaktiverat Google Foton pÄ Android TV-apparater.

Felet upptÀcktes nÀr en anvÀndare försökte stÀlla in en bakgrundsbild pÄ sin Android TV via sin Google Pixel 2XL. I Google Home-appen kunde han se flera andra lÀnkade konton. AnvÀndarnamnet och profilbilderna för alla dessa konton var synliga, men anvÀndaren kunde inte se nÄgra foton frÄn de andra kontona. TV: n som anvÀndes hÀr var en 55-tums Vu LED-TV som körde Android 7.0.

Kredit - Android PoliceKredit – Android Police

Först trodde anvÀndaren att det kunde vara ett fel pÄ tillverkarsidan, men Vu bekrÀftade att det var ett programvaruproblem med Google Home-appen. Probal Bose of Vu Technologies PVT LTD uppgav till Android Police:

”Vi fick nyligen meddelande om att det fanns ett fel pĂ„ Google Home-appen i nĂ„gra av Android TV-apparaterna. Efter att ha verifierat hĂ€ndelsen har vi informerat vĂ„ra kunder om att det inte var ett problem med Vu Television utan att det var programfel i Google Home-appen. Vi tar din integritet mycket seriöst. Vu har ett lĂ„ngvarigt Ă„tagande att skydda integriteten för den personliga information som vĂ„ra kunder överlĂ„ter till oss. ”

En annan anvÀndare upplevde samma fel pÄ en annan TV, som kördes pÄ Android 8.0 Oreo. Google har sedan dess ÄtgÀrdat felet, men anvÀndarna kan fortfarande inte anvÀnda Google Foton för att stÀlla in bakgrundsbilder eller skÀrmslÀckare pÄ sin Android TV. Google kontaktade ocksÄ Android Police och uppgav att det för nÀrvarande undersöker detta sÀkerhetsfel. Företaget har inaktiverat cast-funktionen via Google Assistant pÄ Android TV-apparater. Har du mött detta fel pÄ din Android TV?