Google Glass Enterprise Edition 2 introducerades, prissatt till 999 $

Google Glass Enterprise Edition 2 introducerades, prissatt till 999 $

“Med Enterprise Edition 2 ger Google Glass till företagskunder med en mer aggressiv prislapp”

Google har uppdaterat sitt ursprungliga glasbĂ€rbara headset idag med en ny Glass Enterprise Edition 2. Produkten var fram till detta stadium en del av Alfabetets X “moonshot-fabrik” men görs nu tillgĂ€nglig för företagskunder för 999 $ som en officiell Google-produkt. Det nya glaset kostar inte bara mindre Ă€n originalet, men det har ocksĂ„ förbĂ€ttrat hĂ„rdvaran pĂ„ mĂ„nga omrĂ„den, men det har ocksĂ„ blivit nötare.

Google Glass Enterprise Edition 2 har fĂ„tt en processorboost med Qualcomm Snapdragon XR1-chip, som Ă€r sĂ€rskilt utformat för förstĂ€rkta och virtual reality-applikationer. Den lilla skĂ€rmmodulen som vilar ovanpĂ„ ett av dessa glasögon Ă€r en 640 × 360-pixlar infĂ€lld skĂ€rm och den drivs av ett 820 mAh batteri i kombination med snabb laddning och USB-C. Modulen pĂ„ höger sida innehĂ„ller ocksĂ„ en 8MP-kamera och enheten levereras nu med Android Oreo tillsammans med stöd för Android Enterprise Mobile Device Management.

Det Àr ocksÄ vÀrt att notera att Google fortfarande inte ser Glass som en fullfjÀdrad vanlig produkt, men den mer aggressiva priset pÄ $ 999 Àr ett bevis pÄ att sökjÀtten ser vÀrde i det för företagskonsumenter. Det ursprungliga Google Glass annonserades som ett nÀsta generations förstÀrkt headset för massorna men integritets- och funktionalitetsproblem gjorde att Google sÄ smÄningom lagrade det. Med Enterprise Edition 2 marknadsför Google headsetet till kirurger och fabriksarbetare och gör det mer tillgÀngligt men det finns inget meddelande om att det kan komma till en bredare publik nÀr som helst snart.

[Previous Story]Valda Airtel-förbetalda planer erbjuder nu 400 MB extra data

[Next Story]Xiaomi hÀvdar 93,5 procents tillvÀxt i Indien nÀr de globala intÀkterna stiger till 6,3 miljarder dollar