Google gör bilder mer sökbara med AI och Google Lens

Avatar for Fazeel Ashraf

Google tillkÀnnagav idag att det kommer att modernisera sin bildsökfunktion. Det kommer att göra bildsökningsmöjligheterna Ànnu starkare. Det kommer att lÀgga till nya funktioner inklusive Google Lens och AI-integration i Googles bildsökning.

För varje Är som gÄtt har Google kunnat förbÀttra sin algoritm för bildidentifiering. IstÀllet för att extrahera en skriftlig beskrivning om bilden kan Google identifiera bilder bara genom att undersöka pixlarna.

Googles övergripande mÄl Àr att förbÀttra den visuella sökfunktionen. Företaget vill att mÀnniskor ska fÄ mer korrekta resultat med visuell information och hjÀlpa mÀnniskor i arbete som involverar mycket visuella stimuli.

DÀrför ökar resultaten av det visuella innehÄllet, inklusive videor och bilder. Andra exempel inkluderar: visuella recept, sportklipp och illustrerade vÀderrapporter.
Det vill gÄ utöver detta. SÄ, Silicon Valley-jÀtten har kommit med fyra koncept.

AMP Stories

Den första stora uppdateringen Àr utvecklingen av AMP-berÀttelser med hjÀlp av artificiell intelligens (AI). Om en anvÀndare söker efter en kÀndis eller en kÀnd person i Google Sök, kommer de att visas AMP-berÀttelser om personen.

AMP-berÀttelser kommer att vara en kort biografi om kÀndisarna som inkluderar deras biodata, deras karriÀrhöjdpunkter och en kort inblick i deras personliga liv inklusive deras Àktenskap etc.
Denna biografi skrevs inte av nÄgon mÀnniska eller nÄgon som arbetar pÄ Google, utan kuraterades av AI med sofistikerade inlÀrningsalger.

Utvalda videor i Google Sök

Videor kan vara ett snabbt och flexibelt sÀtt att undersöka ett Àmne. AnvÀndare kan dyka djupt in i en video och extrahera all relevant information. Men videoklippen mÄste vara relaterade till en anvÀndares sökfrÄga, annars Àr den vÀrdelös.

Med hjÀlp av en datorsyn kommer Google nu att kunna förstÄ, analysera och djupt förstÄ den mest anvÀndbara informationen och presentera de mest relevanta videorna i ett nytt alternativ som heter Featured Videos.

Till exempel om en person planerar en resa till New York och söker efter platser att besöka i New York. Den senaste algoritmen kommer att kunna förstÄ detta kommando och presentera videor pÄ kÀnda turistmÄl. DÀrför kommer en person att fÄ resultat i Madison Square Garden, Central Park och Broadway.

LĂ€s ocksĂ„: Googles nyhetsflöde “Discover” kommer nu att finnas tillgĂ€ngligt i telefonens webblĂ€sare

Webbplatser med bÀttre innehÄll kommer att prioriteras

Google-bilder kommer nu att ge resultat av bilder som har en bra webbplats som stöder dem. Detta innebĂ€r att webbplatser som uppdateras ofta kommer att prioriteras. Google kommer ocksĂ„ att prioritera webbplatser dĂ€r bilden Ă€r “central pĂ„ sidan och högre upp pĂ„ sidan.”

SÄ om en person vill köpa ett specifikt par jeans kommer en produktsida tillÀgnad det specifika paret att rankas högre upp Àn vad vi sÀger en produktkategorisida för jeans.

Google visar ocksÄ bildsidans titel som en bildtext för att göra sökningen enklare. Det kommer ocksÄ att ge förslag pÄ relaterade bilder.

Google Lens hjÀlper dig att utforska bilder i bilder

Lens AI-teknik undersöker bilder och undersöker underbilder som kan vara av intresse. Om du vÀljer en av dessa underbilder kommer Lens att producera andra relevanta bilder. MÄnga av dessa underbilder har produktsidor dÀr du kan köpa dem eller söka efter andra relaterade bilder mer omfattande.

Linsen lĂ„ter ocksĂ„ anvĂ€ndare “rita” pĂ„ bilderna för att skapa unika underbilder som de ocksĂ„ kan söka vidare.

LÄt oss veta vad du tycker i kommentarfÀltet nedan!