Google gör Chrome-tillÀgg och Drive sÀkrare med nya regler

Google gör Chrome-tillÀgg och Drive sÀkrare med nya regler

“De nya Ă€ndringarna begrĂ€nsar Ă„tkomsten till anvĂ€ndardata för tillĂ€gg frĂ„n tredje part i Chrome och Drive”

Google har lagt till nya regler för Chrome-tillĂ€gg och Drive som syftar till att hĂ„lla anvĂ€ndardata konfidentiella och sĂ€kra. Med Ă€ndringarna mĂ„ste tredjeparts tillĂ€gg pĂ„ Chrome begĂ€ra minst anvĂ€ndardata som deras app krĂ€ver för att fungera, medan appar som ansluter till Google Drive, till exempel Pixlr, inte fĂ„r Ă„tkomst till anvĂ€ndarens fil. Ändringarna baseras pĂ„ Googles Project Strobe som lanserades redan i oktober. Det sĂ€gs vara en root-and-branch recension av tredje parts utvecklarĂ„tkomst till ditt Google-konto och Android-enhetsdata.

Google Chrome

NĂ€stan hĂ€lften av Chrome-stationĂ€ra anvĂ€ndare anvĂ€nder aktivt tillĂ€gg för att anpassa webblĂ€saren och det finns mer Ă€n 180 000 tillĂ€gg i Chrome Web Store. Dessa tillĂ€gg mĂ„ste nu lĂ€gga upp en sekretesspolicy, som inte var tvĂ„ng tidigare. Före detta publicerade endast ett litet antal plugin-program, de som hanterar sekretesspolicy, faktiskt en sekretesspolicy. “Nu utökar vi den hĂ€r kategorin till att omfatta tillĂ€gg som hanterar innehĂ„ll frĂ„n anvĂ€ndare och personlig kommunikation, ” sa Google i sin blogg. Under tiden kan tillĂ€gg endast begĂ€ra Ă„tkomst till lĂ€mpliga databehov för att implementera deras funktioner.

NÀr det gÀller Google Drive kommer nya regler att ge dig mer kontroll över vilken data tredjepartsappar kan komma Ät. Apparna Àr begrÀnsade till att anvÀnda Google Drive API: er frÄn bred Ätkomst till innehÄll eller data i Drive. Detta innebÀr att vi begrÀnsar tredjepartsÄtkomst till specifika filer och verifierar offentliga appar som krÀver bredare Ätkomst, till exempel sÀkerhetskopieringstjÀnster.

Dessa förÀndringar trÀder i kraft i början av nÀsta Är. Med tillkÀnnagivandet nu gör Google utvecklare medvetna om den uppdaterade policyn.