Google gör det svÄrare för webbplatser att upptÀcka Chromes inkognitolÀge

Google gör det svÄrare för webbplatser att upptÀcka Chromes inkognitolÀge

“Webbplatser anvĂ€nde knep för att veta om en anvĂ€ndare besöker sin webbplats via Chromes inkognitolĂ€ge”

InkognitolÀge Àr vÀgen att gÄ om du inte vill spÄra din historik och kakor nÀr du surfar pÄ webbplatser. Genom att spÄra sÄdan information kan webbplatser lÀra sig mer om dina intressen och tillhandahÄlla riktade annonser. Googles Chrome-webblÀsare har haft inkognitolÀge under lÄng tid. WebblÀsaren har dock alltid haft en brist som gjorde det möjligt för webbplatserna att veta nÀr nÄgon surfar pÄ deras webbplats i inkognitolÀge. Lyckligtvis kommer Google snart att fixa detta och inte tillÄta webbplatser att kontrollera om en anvÀndare surfar i inkognitolÀge.

Webbplatser anvÀnder ett fel relaterat till FileSystem API som finns i Google Chrome. Med detta API kan webbplatser skapa anpassade filsystem som anvÀnds för att lÀsa och skriva lokal data. Chrome har anvÀnt detta API sedan 2010, men det Àr inaktiverat i inkognitolÀge sÄ all information raderas sÄ snart webblÀsaren stÀngs. SÄledes kan webbplatser kontrollera om API: n Àr inaktiverat och avgöra att anvÀndaren kör Chrome i Incognito. Vissa webbplatser anvÀnder detta trick för att hindra anvÀndare frÄn att kontrollera webbplatsen helt.

inkognito lÀge

Google fixar Àntligen problemet, trots att ha varit medveten om det under mycket lÄng tid. Nya Ätaganden har gjorts för hantering av kÀllkoden för Gerrit för Chromium, vilket visar att problemet Àr löst. HÀdanefter, nÀr en anvÀndare surfar i Chromes inkognitolÀge, kommer webblÀsaren att skapa ett virtuellt filsystem och lagra det i RAM-minnet. NÀr anvÀndaren lÀmnar inkognitolÀget raderas filsystemet helt. PÄ det hÀr sÀttet kan webbplatserna inte berÀtta om en anvÀndare surfar i inkognitolÀge, eftersom de inte kan kontrollera om API: n Àr inaktiverat eller inte.

Genom att göra det svÄrare för webbplatser hoppas Google att FileSystem API-anvÀndningen gÄr ner. Det tar sedan bort API: et helt frÄn Chrome. Om du Àr en Chrome Canary-bygganvÀndare bör du kunna anvÀnda en flagga för att anvÀnda de hÀr nya funktionerna. Den offentliga versionen av Chrome bör fÄ rÀttelsen under de kommande veckorna.