Google gör inte lÀngre sina egna surfplattor för att fokusera pÄ bÀrbara datorer framöver

Google gör inte lÀngre sina egna surfplattor för att fokusera pÄ bÀrbara datorer framöver

“Google kommer fortfarande att ge support i form av programvara och sĂ€kerhetsuppdateringar till Pixel Slate fram till 2024”

Det visar sig att Pixel Slate kan vara Googles sista surfplatta. Som bekrÀftats av företagets hÄrdvaruchef Rick Osterloh, skulle Mountain View-företaget framöver bara stödja plattformen och leverantörer som beslutar att lansera nya surfplattor i framtiden men sjÀlva kommer att fokusera pÄ den bÀrbara datorn istÀllet. Enligt en rapport frÄn ComputerworldBeslutade Google att överge tvÄ surfplattaprojekt nyligen, trots att utvecklingsprocessen redan har startat. Företaget sÀgs ha omplacerat de interna resurserna till bÀrbar hÄrdvara.

Hej, det Ă€r sant … Googles HARDWARE-team kommer enbart att fokusera pĂ„ att bygga bĂ€rbara datorer framĂ„t, men gör inget misstag, Android- och Chrome OS-team Ă€r 100% engagerade i det lĂ„nga loppet av att arbeta med vĂ„ra partners pĂ„ surfplattor för alla segment av marknaden (konsument, företag, utbildning)

– Rick Osterloh (@rosterloh) 20 juni 2019

Vidare sade Rick Osterloh i ett uttalande, ”Hej, det Ă€r sant … Googles HARDWARE-team kommer enbart att fokusera pĂ„ att bygga bĂ€rbara datorer framĂ„t, men gör inget misstag, Android- och Chrome OS-team Ă€r 100 procent engagerade i det lĂ„nga loppet av att arbeta med vĂ„ra partners pĂ„ surfplattor för alla marknadssegment. (konsument, företag, utbildning). ” Med uttalandet Ă€r det ganska tydligt att Google verkar engagerat i att ge support i form av programvara och sĂ€kerhetsuppdateringar till Pixel Slate fram till 2024. Att lĂ€sa mellan raderna antyder att Google i hemlighet kan arbeta med en efterföljare till Pixelbook, och det kan komma pĂ„ marknaden före Ă„rsskiftet.

Bortsett frÄn Nexus 7 2013 hittade ingen av de andra Google-surfplattorna mycket framgÄng. Trots hÄrdvarans skicklighet tog tablettmarknaden aldrig fart, med tanke pÄ att Android OS aldrig var optimerat bra för den större skÀrmen, som Apple iPad. Hur som helst ÄterstÄr det att se vad Google har i beredskap för framtiden.