Google Hangouts som ses pÄ G Suite-sidopanelen kan komma till Gmail

Google Hangouts som ses pÄ G Suite-sidopanelen kan komma till Gmail

“Ikonen för Hangouts Chat kommer sannolikt att visas tillsammans med Kalender, Keep och Uppgifter”

Google uppdaterade sitt Gmail för webben förra Äret med en ny design och en massa andra funktioner som sidopanelen för snabb Ätkomst. Panelen ger anvÀndarna snabb Ätkomst till widgetar för kalender, behÄll och uppgifter. Sedan har den lagts till i G Suite-appar som Drive och Docs. Och nu verkar Google arbeta med en ny widget för Hangouts Chat för sidopanelen.

Hangouts-chatt-

G Suite-bloggen, samtidigt som den meddelade MP3- och Wav-ljudstödet för Google Slides, har spillt bönorna pÄ Googles plan för Hangouts-integration. En skÀrmdump som ingÄr i tillkÀnnagivandet avslöjar av misstag funktionaliteten för chattikonen pÄ sidopanelen, som för nÀrvarande inte Àr tillgÀnglig. Som framgÄr av bilden (ovan) visas Hangouts vid sidan av Kalender, BehÄll och Uppgifter i sidorutan. Google verkar testa funktionen internt nu, med en möjlig utrullning för allmÀnheten inom en snar framtid.

Det Ă€r vĂ€rt att nĂ€mna att Gmail redan har Google-chattar (den nu nedlagda GTalk) -integrationen pĂ„ sidofĂ€ltet online. AnvĂ€ndare kan se en lista med konversationer, starta nya och öppna flera chattfönster lĂ€ngst ner pĂ„ skĂ€rmen. Även om funktionen Ă€r bekvĂ€mt placerad kan Google flytta den till Gmails snabba sidopanel för ett enhetligt utseende över tjĂ€nsterna. Sidopanelen har utformats för att ge anvĂ€ndarna ”snabb Ă„tkomst till andra G Suite-produkter utan att lĂ€mna det du jobbar med.” Spekulationer Ă€r att Google skulle kunna meddela den nya Hangouts-chattintegrationen frĂ„n uppsĂ€ttningarna av Cloud Next-utvecklarkonferensen nĂ€sta vecka.