Google hÀvdar att Huawei-förbudet kommer att hota USA: s sÀkerhet eftersom Facebook hindrar kinesiska företag frÄn att förinstallera sina appar

Google hÀvdar att Huawei-förbudet kommer att hota USA: s sÀkerhet eftersom Facebook hindrar kinesiska företag frÄn att förinstallera sina appar

“Huawei-förbudet kommer att fĂ„ Android att bli Ă€nnu mer fragmenterad och Huaweis eget operativsystem skulle vara lĂ€ttare att hacka, hĂ€vdade Google”

Google argumenterar tydligen med Trump-administrationen för att bli av med Huawei-förbudet. I en ny rapport frÄn Financial Times gör sökjÀtten ett fall att om Huawei bygger sin egen version av Android skulle det vara mer mottagligt för hacking. Google var ett av de första amerikanska företagen som slog banden med Huawei efter att den amerikanska regeringen lade till det kinesiska företaget i sin svartlista. Nu vill Google att regeringen ska upphÀva förbudet sÄ att det kan tillhandahÄlla Android-teknik till Huawei.

Huawei-telefoner slutar fÄ support frÄn Google efter den 19 augusti i Är. Efter det kommer Google inte lÀngre att kunna tillhandahÄlla sÀkerhetsuppdateringar och andra funktioner. Detta innebÀr att Huawei-telefoner som kör en anpassad Android-version inte kommer med Google Play-butiken och dess sÀkerhetsfunktion Play Protect. Detta Àr ett stort sÀkerhetsproblem, eftersom skadliga programinfekterade appar lÀtt kan laddas pÄ Huawei-smartphones. Huawei planerar att lansera sitt eget operativsystem i början av nÀsta Är, vilket enligt Google kommer att vara mindre sÀkert och lÀtt kan hackas.

Huawei-P30-Pro-recension-91mobiles-04.jpg

Eftersom Huawei Àr den nÀst största smarttelefonleverantören i vÀrlden, skulle den ha sÄlt sina enheter nÀstan överallt förutom USA och nÄgra andra regioner. Om nÄgon i USA skickar kÀnslig information till en Huawei-smarttelefon som finns nÄgon annanstans i vÀrlden kan informationen uppnÄs mycket lÀttare av hackare. Detta kan hÀnda och det skulle definitivt pÄverka USA: s sÀkerhet. Det ÄterstÄr att se om den amerikanska regeringen skulle gÄ med pÄ denna grund frÄn Google. Det kan dock ta ett tag och Huawei kan inte riktigt vÀnta med att se vad som hÀnder.

Under tiden har Facebook nu förbjudit Huawei att sÀlja nya smartphones med sina förinstallerade appar. Huawei-enheter levererades tidigare med Facebook- och Messenger-apparna förinstallerade, men det kommer inte lÀngre att vara fallet. Telefoner som inte har lÀmnat Huawei-fabrikerna mÄste följa detta förbud. Naturligtvis kan du fortfarande ladda ner apparna frÄn Google Play nÀr du har köpt telefonen.