Google I / O 2019 är värd för hårdvarutillkännagivanden den 7 maj

Google medger att anställda lyssnar på privata ljudinspelningar från smarta hemhögtalare

“Tillk√§nnagivandet kom som en del av Googles planerade intj√§ningssamtal, d√§r f√∂retagets aktier minskade efter att ha missat int√§ktsf√∂rv√§ntningarna.”

Google kommer att göra några hårdvarutillkännagivanden vid I / O 2019. De här nyheterna delades under Googles senaste intjäningssamtal, där företaget avslöjade siffror för ett ganska dyster kvartal på grund av fallande Pixel-smarttelefonförsäljning och missade intäktsmål. Från och med igår svarade Googles aktie med en nedgång på 7 procent, efter att företaget misslyckats med att uppfylla analytikernas och investerarnas mål.

Google Pixel 3 Lite XL - 91mobiler (11)

Google erkände att Pixel-försäljningen är nere, efter att ha sålt ett lägre antal enheter i år än året innan. Anledningen till detta citerades som det ständigt ökande trycket på marknaden från Googles konkurrenter, som ökade värmen när det gäller försäljning av enheter genom aggressiva marknadsföringsaktiviteter, som alla bidrog kraftigt till att ta glansen från Google Pixel-smartphones, i en redan mättad marknad. Företaget hävdade emellertid att de allmänna utsikterna förblir positiva när det gäller hårdvaruprestanda, och citerar assistentbaserad hårdvara som en av dess huvudsakliga tillväxtströmmar, vilket leder fram till I / O 2019 den 7 maj.

Senare, under samtalet, uppgav VD Sundar Pichai i detalj att Google kommer att utöka sin assistentaktiverade hårdvarupaket, vilket får oss att förvänta oss mer IoT-hårdvara från företaget. Med tanke på att tjänsteintegrationsaspekten fortfarande verkar lite saknas (särskilt i jämförelse med konkurrens från Amazon Echo), har Google Home-högtalare inte sett storskalig användning på marknader som Indien. Men företaget syftar till att förändra allt detta, samtidigt som den återupplivar sin framtid för smartphone-hårdvara med mer prisvärda Pixel-enheter.

Det återstår att se hur omfattande Googles tillkännagivanden vid I / O är, och om de slutligen blir tillräckligt stora för att återuppliva Googles hårdvaruintäkter. Allt detta kommer att besvaras när Google tar scenen vid I / O 2019, om ungefär en vecka.