Google India-chef Rajan Anandan slutar för att gÄ med i Sequoia Capital

Rajan Anandan

“Rajan Anandan, Googles vice president, Sydostasien och Indien, kommer att stanna kvar i företaget till slutet av april”

Googles vice president för Sydostasien och Indien, Rajan Anandan meddelade att han lÀmnar företaget efter Ätta Ärs tjÀnst. Medan han arbetade pÄ Google var Rajan en del av mÄnga stora projekt, inklusive att Äteruppliva Android One-projektet i Indien, gratis Wi-Fi-nÀtverk pÄ jÀrnvÀgsstationer i hela Indien, tillvÀxten av Google Pay och mÄnga fler. Rajan Anandan kommer nu att ansluta sig till Sequoia Capital India som verkstÀllande direktör.

Rajan Anandan

Scott Beaumont, president, Google Asia Pacific sa: ”Vi Ă€r tacksamma mot Rajan för hans enorma bidrag till Google under de senaste Ă„tta Ă„ren. Hans entreprenöriella nit och ledarskap har hjĂ€lpt till att vĂ€xa det övergripande internetekosystemet i Indien och Sydostasien, och vi önskar honom all lycka till i hans nya Ă€ventyr. ”

Anandan kommer att fortsĂ€tta arbeta pĂ„ Google till slutet av april. Medan Beaumont förvĂ€ntas ta över positionen, kommer Vikas Agnihotri – som för nĂ€rvarande Ă€r ansvarig för försĂ€ljningen över hela Indien – tilltrĂ€da tjĂ€nsten som tillfĂ€llig VD tills Anandans eftertrĂ€dare hittas. Anandan tjĂ€nstgjorde tidigare pĂ„ Microsoft och Dell i Indien.

I sin nya befattning pÄ Sequoia kommer Rajan att gÄ med i ledarskapsteamet förutom de sex nuvarande verkstÀllande direktörerna och kommer att fokusera pÄ att utveckla Surge, som Àr ett uppskalningsprogram för nystartade företag. Han kommer att fungera som investeringsrÄdgivare och mentor för programmets grundare.