Google introducerar köpbara annonser i bilder för mer engagerande annonser

Googles patent visar en hopfällbar telefon som viks som en bok

“Google Shoppable Ads visas som sponsrade inl√§gg i bilds√∂kningar och inkluderar klickbara objekt som du kan k√∂pa direkt.”

Google har påbörjat lanseringen av inköpbara annonser på Google Images efter introduktionen av fler e-handels- och marknadsverktyg för att hjälpa leverantörer och företag på sökmotorplattformen. Med inköpbara annonser hoppas Google att ta interaktivt, engagerande sponsrat innehåll till nästa nivå, där användare kan trycka på en visuell annons och få information om den visade produkten, inklusive deras respektive varumärken, försäljningsplattform och priser.

Flytten rullas till synes ut till en begr√§nsad del av anv√§ndare och f√∂retag och √§r hittills begr√§nsad till ett urval av r√•varubaserade s√∂kningar. Det f√∂ljer introduktionen av “shoppingannonser”, vilket √∂kade m√∂jligheten f√∂r f√∂retag och leverant√∂rer att visa visuella annonser i s√∂kresultaten i Google Bilder. Detta √§r till synes effektivare eftersom anv√§ndarna √§r mer ben√§gna att interagera med en visuell annons √§n en som √§r beroende av text.

Googles köpbara annonser - presenterade

Surojit Chatterjee, vice president för produkthantering på Google Shopping, uttalade i ett blogginlägg:En nyligen genomförd studie visar att Google är det första stället som amerikanska kunder går för att upptäcka eller hitta ett nytt varumärke eller en ny produkt. Men shoppare gör inte bara sina sökningar på Google.com. Vi har sett att 50 procent av online-shopparna sa att bilder av produkten inspirerade dem att köpa, och i allt högre grad vänder de sig till Google Bilder. Det är därför vi investerar i shoppinglösningar i fler av våra fastigheter, som Google Bilder. När vi lanserade Shopping-annonser på Google Bilder ville vi ge annonsörerna ett nytt sätt att nå kunder där de letar efter mer visuell inspiration. Nu introducerar vi köpbara annonser på Google Bilder som ett annat sätt att hjälpa dig att få kontakt med konsumenterna.“

Med inköpbara annonser markerar du utbudet av produkter som kan visas i annonsen genom att trycka på ett shoppingannonsresultat i Google Bilder. Detta gäller för varor som kontorsmöbler, badrumsplattor med mera, och Google hävdar att bildsökningar om varor på sin plattform ofta leder till att ett köpbeslut fattas. Som ett resultat har Google chansen att tjäna en betydande summa intäkter genom att förstärka sina ansträngningar bakom shopping, vilket det redan är.

Med erk√§nnande av dess inverkan p√• e-handelsutrymmet och onlinemarknaderna hade Google nyligen lanserat en dedikerad flik f√∂r “shopping” n√§r du s√∂ker efter produkter och tj√§nster p√• internet. Med ink√∂pbara annonser hoppas Google att deras int√§kter fr√•n onlinetransaktioner √∂kar m√•ngfaldigt, √§ven om de inte √§r direkt involverade i de dystra understr√∂mmarna i e-shoppingutrymmet.