Google introducerar snart Hangouts Chat pÄ Gmail, Meet för att fÄ nya funktioner

Google introducerar snart Hangouts Chat pÄ Gmail, Meet för att fÄ nya funktioner

“De nya integrationerna syftar till att effektivisera Hangouts-plattformen inför ökande konkurrens frĂ„n officiella chattappar.”

Google Àr enligt uppgift att lansera nya funktioner till sin Hangouts-meddelandeplattform, vars nuvarande avatar kommer att gÄ i pension i oktober. Som ett resultat Àr de nya, förnyade Hangouts instÀllda pÄ att fortsÀtta integrera nya funktioner. Det börjar med Hangouts Chat, som kommer att integrera funktioner som liknar det vi redan har sett i Hangouts chattfönster, integrerat i G-Suite.

Framöver kommer Hangouts Chat att se nĂ€rmare integration med Gmail, vilket ger en mĂ€ngd funktioner och funktioner i tjĂ€nsten. Den kommer att ses i samma position som den tidigare Hangouts-meddelandetjĂ€nsten och innehĂ„ller nu separata funktionsalternativ för People, Rooms och Bots – tre sektioner som tjĂ€nar sjĂ€lvförklarande funktioner. Rum fungerar i huvudsak som chattrum och öppnar upp för en fullstĂ€ndig bild av chattfönstren genom att ersĂ€tta det omrĂ„de dĂ€r e-postmeddelanden konventionellt skulle ligga. I den utvidgade vyn Ă€r den mest fördelaktiga biten gruppkonversationer, som uppenbarligen inte kommer att kĂ€nnas lika klaustrofoba som tidigare. Det kommer ocksĂ„ att ge anvĂ€ndarna mer utrymme för trĂ„dade konversationer och dĂ€rigenom underlĂ€tta enklare arbetskonversationer genom det nya grĂ€nssnittet. Personliga chattar öppnas fortfarande som de smĂ„ popupfönstren lĂ€ngst ner pĂ„ skĂ€rmen. Men precis som tidigare kan de ocksĂ„ utvidgas till ett större fönster för enklare chattar.

Hangouts nya 2

NĂ€r det gĂ€ller Hangouts Meet, som kan bli ett viktigt samtalsverktyg för presentationer och livestreamar. Ett av de största nya tillĂ€ggen som sĂ€gs komma fram Ă€r funktionen för levande textning, som anvĂ€nder Googles taligenkĂ€nningsfunktioner för att underlĂ€tta audiovisuella funktionshinder. Detta tillĂ„ter till synes alla anvĂ€ndare med nĂ„gon form av funktionshinder, tillsammans med anvĂ€ndare som inte talar engelska, att följa en presskonferens med mer bekvĂ€mlighet. Dessutom kommer Meet enligt uppgift tillĂ„ta offentliga liveströmmar, vilket gör det lĂ€ttare för uppgifter som aktieĂ€garesĂ€ndningar i smĂ„ och medelstora organisationer. Upp till 1 000 000 personer kommer att kunna gĂ„ med i strömmen, medan ytterligare en förbĂ€ttring av Meet möjliggör videokonferenser med upp till 250 personer – Ă€nnu ett anvĂ€ndbart verktyg för organisationsövergripande kommunikationsförmĂ„ga och fjĂ€rransaktioner utanför campus.

De nya funktionerna i Hangouts förvÀntas lanseras snart, och den nya avataren för Hangouts Àr redan tillgÀnglig i beta för G-Suite-prenumeranter som har registrerat sig för att vara en del av betautvecklingen. Med den nya tjÀnsten syftar Hangouts till att vara en direkt konkurrent till appar som Slack och Asana, och öka den utilitaristiska överklagandet, samtidigt som man utnyttjar Googles minimala materialdesignfilosofi i sitt grÀnssnitt.