Google kan göra sig av med bakåtknappen med Android Q

Google kan göra sig av med bakåtknappen med Android Q

“OEM-tillverkare som OnePlus och Xiaomi har ett mycket enklare intuitivt gestsystem j√§mf√∂rt med Googles Android Pie-lager.”

Navigationsgester började ersätta knappar på Android från början av förra året och medan Android Pie också introducerade sin egen version har den inte accepterats allmänt med många människor som anser att de nya manövrerna är kontraintuitiva. Google behöll dock tillbaka-knappen på lager Android Pie och lät det göra sitt vanliga jobb medan den senaste knappen och hemmet ersattes av ett litet piller. Många gillade också det faktum att Google inte flyttade till ett komplett gestsystem, utan gick halvvägs och höll tillbaka-knappen. Tja, det verkar som kan förändras med Android Q.

När du spelar med en pre-release-version av Android Q, folk på XDA-utvecklare hittade ett moderniserat gestsystem som helt tar bort bakåtknappen. Enligt dessa resultat kommer Android Q att införa en gest istället för bakåtknappen. Google kan också göra gestsystemet obligatoriskt eftersom testbyggnaden inte hade några inställningar för att återgå till tre-knappsnavigeringssystemet.

Google befriade inte Android från bakåtknappen direkt förmodligen eftersom det har varit en nyckelnavigeringsknapp som hade blivit andra natur för många användare. Därför behöll företaget det partiella gestsystemet för att få användarna att känna sig bekväma med det nya systemet. Det är åtminstone vad XDA-utvecklarnas Mishaal Rahmaan tycker är anledningen till att Google hade tillbaka-knappen i Android Pie.

När det gäller den här nya funktionen kommer att visas i Android Q finns det inga garantier, men om det alls kommer att visas i ett senare skede i Developer Preview. Andra tidigare rapporterade funktioner som förväntas i Android Q inkluderar ett mörkt läge i hela systemet, mer kontroll över behörigheter och några fler funktioner.