Google kommer att döma Chrome: s mest kontroversiella funktion med sin nÀsta uppdatering

Google Chrome automatic login

Förutom att introducera en av de viktigaste visuella översynerna som Chrome nÄgonsin sett tidigare i mÄnaden, lade Chrome 69-uppdateringen ocksÄ till en mÀngd nya funktioner, nÄgra mer anmÀrkningsvÀrda Àn andra. MÄnga av Àndringarna var vÀlkomna, vilket förbÀttrade upplevelsen av att surfa pÄ Chrome, men sÀrskilt en har varit föremÄl för kontroverser sedan den upptÀcktes. I Chrome 69, nÀr du loggar in pÄ en Google-webbplats, loggas du automatiskt in pÄ ditt Google-konto Àven i Chrome-webblÀsaren. Inte överraskande, detta rufsade nÄgra fjÀdrar.

I ett blogginlÀgg pÄ tisdag avslöjade Google att det kommer att justera detta system i sin nÀsta uppdatering baserat pÄ feedback frÄn anvÀndare. Men först och frÀmst vill Google se till att alla förstÄr att Àven nÀr du Àr inloggad pÄ ditt Google-konto automatiskt gör inte menar att Chrome-synkronisering (som inkluderar din historik och aktivitet) ocksÄ Àr aktiverad. Du mÄste fortfarande aktivera den hÀr funktionen manuellt om du vill att den ska vara aktiv.

NÀr det gÀller inloggningskontroversen lÀgger Google till en kontroll i menyn InstÀllningar som gör det enkelt för alla som Àr obekvÀma med utsikten att tvingas logga in pÄ Chrome för att stÀnga av funktionen.

“Även om vi tror att inloggningskonsistens kommer att hjĂ€lpa mĂ„nga av vĂ„ra anvĂ€ndare, lĂ€gger vi till en kontroll som lĂ„ter anvĂ€ndare stĂ€nga av lĂ€nkning av webbaserad inloggning med webblĂ€sarbaserad inloggning – pĂ„ det sĂ€ttet har anvĂ€ndarna mer kontroll över sina upplevelse, sĂ€ger Zach Koch, Chrome Product Manager, i ett blogginlĂ€gg om Ă€ndringarna i Chrome 70. “För anvĂ€ndare som inaktiverar den hĂ€r funktionen loggar de inte in pĂ„ en Google-webbplats.”

Andra Àndringar inkluderar ett uppdaterat anvÀndargrÀnssnitt som gör det lÀttare att veta om synkronisering Àr aktiverad eller inte (och gör det lÀttare att slÄ pÄ eller av den) och möjligheten att rensa autentiseringscookies (vilket har varit en annan utgÄngspunkt för anvÀndare sedan uppdatering). Chrome 70 bör börja rulla ut i mitten av oktober. Och om du Àr missnöjd med redesignen som levererades tillsammans med Chrome 69 har vi nÄgra enkla instruktioner som du kan följa för att Àndra tillbaka den.