Google korrigerar Play Store-fel som förhindrade appuppdateringar

Google tog bort sju stalkware-appar frÄn Play Store

“Play Store-buggen pĂ„verkade huvudsakligen enheter i Nordamerika och inaktiverade möjligheten att visa appuppdateringar av installerade tjĂ€nster pĂ„ mĂ„nga telefoner.”

Google har uppenbarligen lappat ett fel i Play Store som bröt appuppdateringssystemet under en tillfĂ€llig period. Felet, som rapporterades av 9to5Google, verkar ha pĂ„verkat endast ett utvalt antal enheter, mestadels begrĂ€nsat till den nordamerikanska regionen. Med detta blockerades anvĂ€ndare frĂ„n att söka efter uppdateringar i Play Store, och uppdatering av listan över installerade appar ledde till en lĂ„ng laddningsperiod, varefter en felmeddelande visade ‘felkontroll för uppdateringar’.

Problemet verkar ha drabbat Android-enheter som kör bĂ„de Android Pie och Android Q beta och pĂ„ Play Store-versionerna 15.3.14 och 15.3.17. I den ursprungliga rapporten anges att medan den automatiska uppdateringslistan till synes var inaktiverad, kunde anvĂ€ndarna fortfarande anvĂ€nda Play Store för att ladda ner nya tjĂ€nster och manuellt söka efter enskilda appuppdateringar. Problemet pĂ„verkade ocksĂ„ alla installerade applistor, som inte visade nĂ„gra appar pĂ„ den. Alternativet “frigör utrymme” upphörde ocksĂ„ tills Google verkar ha utfĂ€rdat en korrigering för detta problem.

google-play-store-icon

Fel av sÄdan art Àr inte onaturliga och kan ha intrÀffat under nÄgon planerad underhÄllsperiod. Det kan ocksÄ ha varit en intern anstrÀngning frÄn Google som svar pÄ en sÄrbarhet som teamet kan ha upptÀckt och lagat korrekt. Med detta sagt har Google hittills inte utfÀrdat nÄgot officiellt ord om avbrottet och huruvida det verkligen var en attack mot det övergripande appekosystemet. Med tanke pÄ att felet nu har lappats Àr det osannolikt att Google kommer att avslöja ytterligare information om vad som gick fel, sÄ lÀnge det inte Àr nÄgot av kritisk betydelse.

Google Play Store-buggen verkar inte ha pÄverkat indiska enheter, med vÄra egna smartphones pÄ jobbet som inte Äterspeglar problemet. Det kan ha varit ett regionspecifikt fel, med 9to5Google som ocksÄ bekrÀftar att det kanske inte har varit ett universellt problem.