Google lÀgger snart till integrerat stöd för redigering av Microsoft Word-, Excel- och PowerPoint-filer

Googles patent visar en hopfÀllbar telefon som viks som en bok

“De nya Ă€ndringarna kommer fram beroende pĂ„ schemat för det företag som anvĂ€ndaren föredrar.”

Google har meddelat att det kommer att lÀgga till inbyggt stöd för filformat som .docx, .xls och .ppt i Microsoft Word, PowerPoint och Excel. Företaget har meddelat stödet för de kommersiella versionerna av dessa appar, dvs G Suite, men kommer ocksÄ för vanliga anvÀndare senare.

Med det nya integrerade stödet kan du nu redigera filen i ett samarbete i realtid i Google Sheet, Docs och Slides. Som nÀmnts tidigare skulle dessa Àndringar först komma för den kommersiella versionen av apparna. Enligt uppgift kommer det snart att anlÀnda för vanliga anvÀndare ocksÄ och alla anvÀndare av G Suite skulle ha stöd i slutet av april eller beroende pÄ företagets schema som anvÀndarna föredrar.

Google Sheets och Docs

De filer som stöds för Google inkluderar .doc, .docx, .dot bland ordfilerna .xls, .xlsx, .xlsm (makroaktiverade Excel-filer), .xlt i Excel-filerna och .ppt, .pptx, .pps, .pot för PowerPoint.

Tidigare var redigering med Google Docs ganska förvirrande eftersom det krÀvde att den arkiverade konverterades till Googles format innan de kunde redigeras. Man kunde alltid granska filerna men det stödde inte att lÀgga till kommentarer, göra Àndringar eller samarbeta i Docs-filen. Med den nya förÀndringen som Google kommer att medföra kan anvÀndarna fÄ en mycket förenklad upplevelse nÀr de redigerar filerna.