Google lÀgger till en knappÄtkomst till sekretessfunktioner till viktiga produkter, Maps för att fÄ inkognitolÀge

Google lÀgger till en knappÄtkomst till sekretessfunktioner till viktiga produkter, Maps för att fÄ inkognitolÀge

“EnstegsĂ„tkomst till sekretessfunktioner kommer att finnas tillgĂ€nglig pĂ„ viktiga Google-produkter, inklusive Chrome, Sök, Assistent, YouTube, Nyheter och Kartor”

Google har startat I / O 2019 med massor av nya meddelanden, en bland dem Ă€r den integritetsfokuserade Ă„tkomst till anvĂ€ndarens Google-konto inklusive i sökresultaten. Detta gör det möjligt för anvĂ€ndare att komma Ă„t alla sina integritetsfunktioner under ett enda tak. One-touch-Ă„tkomst kommer att finnas tillgĂ€nglig pĂ„ viktiga Google-produkter, inklusive Chrome, Search, Assistant, YouTube, News och Maps, och gör det lĂ€ttare för anvĂ€ndare att Ă€ndra sekretessinstĂ€llningar nĂ€r de vill, nĂ€r de Ă€r pĂ„ sprĂ„ng. Det nyligen meddelade alternativet “auto-delete-kontroller” kommer ocksĂ„ att finnas i sekretessavsnittet.

Google Maps Incognito

Dessutom lade Google till inkognitolĂ€ge i Chrome redan 2010; nu lĂ€gger det till samma i Maps-appen. Detta gör det möjligt för anvĂ€ndare att komma Ă„t kartor utan att lagra eller lĂ€nka data till anvĂ€ndarens konto. Funktionen kan nĂ„s genom att trycka pĂ„ anvĂ€ndarens profilbildikon i hamburgermenyn och vĂ€lja alternativet “slĂ„ pĂ„ inkognitolĂ€ge”. Detta Ă€r ett viktigt tillĂ€gg med tanke pĂ„ att de platser du söker kan vara kĂ€nsliga ibland. InkognitolĂ€ge pĂ„ Maps kommer snart att gĂ„ med i Chrome och YouTube, som har haft funktionen ett tag nu.

NÀr det gÀller snabbvalsÄtkomst till sekretessinstÀllningar Àr den för nÀrvarande tillgÀnglig för webb och appar; platshistorik kommer att lÀggas till detta inom kort. Google sa ocksÄ att det kommer att fortsÀtta att föra sÄdana funktioner till fler kontroller över tiden. Slutligen gör Google tvÄstegsverifiering Ànnu bekvÀmare för anvÀndarna genom att skydda sÀkerhetsnycklar direkt till smartphones som kör Android 7.0 Nougat och senare.