Google lÀgger till skaparkrediter i bilder!

Avatar for Jazib Zaman
World of Tech

GoogleGoogle lÀgger till skaparkrediter till bilderna.

Nyheterna sÀger att Google Àr redo att lÀgga till skaparkrediter i bilder frÄn och med nu!

Google har kommit med den hĂ€r lösningen för att spĂ„ra skaparen av bilder. Tidigare rymde Google aldrig nĂ€r det gĂ€llde jakten pĂ„ bildskapare. Detta lĂ€mnade mycket att göra i anvĂ€ndarĂ€nden nĂ€r jag jagade efter skaparen av en viss bild. Med tillĂ€gget av denna funktion hoppas vi kunna se kontroll över de framvĂ€xande trenderna för piratkopiering pĂ„ nĂ€tet. Google planerar att visa information om innehĂ„llsskapare eller spĂ„ra igenom en lĂ€nk som sĂ€ger: “Bildkrediter” pĂ„ bilden.
LÀs ocksÄ: Google gör bilder mer sökbara med AI och Google Lens
Google har ocksĂ„ planerat att lĂ€gga till upphovsrĂ€ttsmeddelanden med bilder under de kommande veckorna. Även om denna utveckling skulle skapa ett problem för företaget Ă€r Google redo att möta motreaktionen.
Innan detta steg, i februari, uteslutte Google knappen “Visa bilder” för att minska spĂ€nningen mellan Google och Getty. Detta drag var en del av en överenskommelse om de anklagelser som Getty pĂ„stod pĂ„ Google.
För att fÄ den hÀr nya funktionen att fungera smidigt har Google samarbetat med CEPIC (Center of the Picture Industry) och IPTC (International Press Telecommunication Council). Detta skulle hjÀlpa till att stoppa Image Piracy-praxis som har fullbordat skadade Àgarkrediterna.
Tummen upp Google för det hÀr lilla steget mot cybersÀkerhet och upphovsrÀtt!

Avatar för Jazib Zaman

Jazib Zaman

vd

VD och teknikförfattare @TechEngage. Att utforska teknik Àr min passion. Jag Àr specialiserad pÄ att förenkla teknik för att förbÀttra mÀnskligheten.

LĂ€sarinteraktioner