Google Lookout-appen lanserades för att hjÀlpa synskadade att kÀnna igen föremÄl i deras nÀrhet

Google Lookout-appen lanserades för att hjÀlpa synskadade att kÀnna igen föremÄl i deras nÀrhet

“Google Lookout Ă€r den tredje tillgĂ€nglighetsappen frĂ„n företaget efter att Live Transcribe och Sound Amplifier lanseras för allmĂ€nheten”

Det verkar som om folk pÄ Mountain View tar orsaken till den annorlunda samhÀllet ganska seriöst. Efter att ha lanserat Live Transcribe (recension) och Sound Amplifier för döva, Àr Googles senaste app till förmÄn för synskadade. Google Lookout, som tillkÀnnagavs förra Äret pÄ Google I / O, Àr nu Àntligen tillgÀngligt för nedladdning frÄn Play Store.

Google Lookout

Det finns dock en fĂ„ngst – appen Ă€r för nĂ€rvarande endast tillgĂ€nglig för Google Pixel-anvĂ€ndare som Ă€r bosatta i USA och Ă€r endast tillgĂ€nglig pĂ„ engelska för tillfĂ€llet. Patrick Clary, produktchef, Googles tillgĂ€nglighetsteknik, tog igĂ„r till Googles officiella blogg för att tillkĂ€nnage tillgĂ€ngligheten av appen och detaljerad hur den fungerar. Emellertid har verkstĂ€llande direktören uppgett att Lookout inte Ă€r 100 procent i sin nuvarande avatar, precis som för varje ny app. Företaget bjuder in feedback frĂ„n anvĂ€ndarna för att fortsĂ€tta förbĂ€ttra appen ytterligare. Clary meddelade ocksĂ„ att Lookout snart kommer att göras tillgĂ€ngligt för fler enheter, lĂ€nder och plattformar.

Lookout-appen fungerar genom att kombinera kamera och AI för att hjÀlpa synskadade att fÄ en bÀttre lÀsning av omgivningen. Google föreslÄr att man bÀr Pixel-telefonen frÄn en snodd runt halsen eller placerar den i en skjortficka för att fÄ ut det bÀsta av appen eftersom det ger kameran en fri vy. Appen kan sedan anvÀnda kameran för att lÀsa text i tecken och etiketter, skanna streckkoder och identifiera valutor. Vidare Àr den utformad för att berÀtta för personer med nedsatt syn om mÀnniskor runt omkring dem, denitrifiera föremÄl och mer under dagen.

Lookout-appen har utformats för att öka bekvÀmligheten eftersom anvÀndarna inte behöver göra nÄgot annat Àn att ge kameran en fri vy nÀr de har öppnat appen.