Google Maps “anpassade” för dig “-funktionen lanseras nu pĂ„ iOS

Google testar en ny Maps-funktion som inte har nÄgot att göra med navigering

Google försöker i allt högre grad förvandla Google Maps till en applikation som kan anvÀndas för mer Àn navigeringsÀndamÄl, med stor vikt vid att vara mer social. Du och dina vÀnner kan anvÀnda ett nytt kartverktyg för att lÀttare bestÀmma var du ska Äka, och fler Waze-liknande funktioner kommer ocksÄ till appen.

FrĂ„n och med mĂ„ndag kan Google Maps-anvĂ€ndare pĂ„ iPhone och Android ocksĂ„ anvĂ€nda den nya “For You” -menyn, som hjĂ€lper dig att identifiera nya platser att besöka baserat pĂ„ dina gillanden och din aktivitet.

AvtÀcktes tillbaka pÄ Google I / O och rullades ut initialt pÄ Android, avsnittet For You innehÄller rekommendationer baserat pÄ din smak och preferenser, förklarade Google i ett blogginlÀgg. Det betyder att du mÄste dela dina kartdata med Google för att se de personliga rekommendationerna i For You-flödet.

Följ bara stadsdelar eller platser du Ă€r intresserad av för att fĂ„ uppdateringar och rekommendationer – allt frĂ„n senaste nyheterna om en öppning eller pop-up, ett nytt menyalternativ och till och med restaurangförslag baserat pĂ„ vad du troligen kommer att njuta av. Om du inte har problem med att dela data med Google Ă€r det vĂ€rt att prova funktionen.

BildkÀlla: Google

Funktionen kommer först att finnas tillgÀnglig pÄ iPhone i 40 lÀnder och expanderar ocksÄ till 130 lÀnder pÄ Android, enligt Googles blogginlÀgg. Om det inte finns pÄ din enhet Ànnu, se till att du uppdaterar Google Maps-appen till den senaste versionen som finns pÄ din marknad. Det finns alltid en chans att din marknad inte ingÄr i de första lanseringsvÄgorna, men For You kommer sannolikt att finnas tillgÀnglig i fler lÀnder pÄ vÀgen.