Google Maps AR-navigationsläge börjar rulla ut för vissa användare

Google Maps AR-navigationsläge börjar rulla ut för vissa användare

“Google introducerade den f√∂rst√§rkta verklighetsbaserade navigeringen p√• sina karttj√§nster f√∂rra √•ret p√• I / O-konferensen”

Vid I / O 2018 hade Google publiken vid kanten av sina platser med några riktigt intressanta funktioner. Sökmotorjätten introducerade Google Duplex (en bot med en verklig mänsklig röst och färdigheter), Digital välbefinnande, nya språkkunskaper från Google Assistant och andra sådana saker. Dessa funktioner rullar långsamt och gradvis ut till användare, med Google Maps Augmented Reality (AR) som den senaste. Uppdateringen ger intuitiva navigeringar till den allmänt använda digitala karttjänsten i realtid.

google maps ar

Som rapporterats av Wall Street Journalkommer den nya Google Maps-funktionen att träffa Local Guides (community reviewers) först. Och efter noggrann testning kommer den att ta sig till alla andra. AR-navigationen sägs lösa förvirringar för att navigera inom städer. Google gav tidig åtkomst till tjänsten till publikationen, som sa att Maps-appen har en dedikerad knapp som slår på AR-läge för navigering.

Google Maps AR-navigering visar virtuella skyltar och signaler (via Street View) på gator eller byggnader via telefonkameror för enkel navigering. Funktionen fungerar ovanpå det nuvarande 2D-kartsystemet, vilket innebär att du fortsätter att få standardnavigering längst ner på skärmen medan den övre halvan visar AI-gränssnittet.

AR-navigationen påstås ge bekvämlighet när du har att göra med en komplex korsning. I sitt nuvarande tillstånd är AR-navigering inte avsedd att användas som ditt primära navigationssystem. Den använder Google Street View och GPS för att hitta riktningarna på skärmen. Därför är den endast tillgänglig på begränsade platser där Street View är aktivt. Speciellt uppmuntrar Google (för säkerhets skull) inte användare att använda AR-navigering länge och förlitar sig mest på den pålitliga och mindre distraherande 2D-navigeringen för att undvika problem. Det exakta datumet för permanent lansering av Google Maps AR-navigering är inte känt ännu.