Google Maps-funktionen som vi alla har dött pÄ Àr Àntligen nÀstan hÀr

Google Maps Àr nÀstan perfekt, sÄ naturligtvis var Google tvungen att hitta ett sÀtt att förstöra det

Google testar flera nya funktioner för Google Maps, inklusive en betydande uppdatering av anvÀndargrÀnssnittet som slÄr samman kör- och transitmenyer till en enda Pendla alternativ. Men det Àr inte allt allas favoritkarta-app har i butiken. Google arbetar ocksÄ med en funktion som mÄnga har dött pÄ att se i sin favoritnavigationsapp, och den Àr Àntligen nÀstan hÀr.

Funktionen, som för nĂ€rvarande testas, kallas “Aktuell resa”. Android Police förklarar. Vad det gör Ă€r att lĂ„ta Google Maps-anvĂ€ndare Ă„tervĂ€nda till navigeringsvĂ€gen de just har stĂ€llt in pĂ„ Google Maps utan att förlora den. Vad som hĂ€nder i Google Maps nu Ă€r att du inte kan anvĂ€nda appen för att utföra andra sökningar utan att avbryta resan om du redan anvĂ€nder navigering. Men Google testar ett sĂ€tt att Ă„tervĂ€nda till dina tidigare vĂ€gbeskrivningar Ă€ven efter att du har anvĂ€nt Google Maps för nĂ„got annat, som att söka efter en nĂ€rliggande restaurang.

Som du kan se pÄ dessa bilder har anvÀndargrÀnssnittet uppdaterats för att Äterspegla att riktningar för Google Maps Àr aktiva. Till att börja med finns det en vandringsikon i aviseringsfÀltet som visar att anvÀndaren fÄr vÀgbeskrivningar, trots att han anvÀnder appen för nÄgot annat. PÄ Google Maps har du sedan ett navigeringsfÀlt högst upp (Aktuell Resa Àr svenskt för Nuvarande resa) som har en knapp med tidsuppskattningen som gör att du kan ÄtergÄ till det vanliga Google Maps-navigationsgrÀnssnittet.

HÀr Àr fler skÀrmdumpar med sprÄket instÀllt pÄ engelska.

Du kommer att notera i bilden till höger att anvÀndaren fortfarande har tillgÄng till bÄda de nya Pendla fliken och Nuvarande resa funktion, som ocksÄ bÄda Àr under testning. Android Police pÄpekar attNuvarande resa funktionen fungerar för nÀrvarande bara med vÀgbeskrivningar, men förhoppningsvis kommer den att aktiveras för alla navigationslÀgen efter att den slÀppts i den offentliga versionen av appen.