Google Maps har just förvandlats till en meddelandeapp med den hÀr nya funktionen

Google testar en ny Maps-funktion som inte har nÄgot att göra med navigering

Google Maps Àr mitt i att ta fram en ganska intressant utveckling idag, frÄn att vara ett enkelt navigeringsverktyg som hjÀlper dig att komma frÄn punkt A till punkt B och in i app-motsvarigheten till en schweizisk armékniv.

Det Àr nu packat med massor av funktioner som inkluderar en Yelp-liknande förmÄga att göra en snabb undersökning pÄ en restaurang samt möjligheten att dela din ETA med vÀnner och familj. Och eftersom Google vÀldigt vill att du ska stanna i appen sÄ lÀnge som möjligt och anvÀnda den för att interagera med företag du försöker hitta, har det ocksÄ blivit Ànnu en meddelandeprogram.

Google lanserar en uppdatering som innebĂ€r att du sveper in frĂ„n vĂ€nster och trycker pĂ„ alternativet “meddelanden”, vilket nu ger dig nĂ„gra nya anvĂ€ndningsomrĂ„den för appen. SĂ€g att du Ă€r pĂ„ bussen, förestĂ€ller Google sig, och du vill inte ringa till bageriet för att bestĂ€lla kakan du skulle hĂ€mta. Eller om du vill kontrollera om en skobutik har din storlek i lager. Nu kan du helt enkelt skicka meddelanden till företaget direkt frĂ„n Google Maps.

“Nu ser du dina meddelanden med de företag du ansluter till via affĂ€rsprofiler i Google Maps-appen, dĂ€r du redan letar efter saker att göra och platser att gĂ„ eller handla”, förklarar Google i ett blogginlĂ€gg frĂ„n företaget. “Du hittar dessa meddelanden i sidomenyn pĂ„ bĂ„de Google Maps för Android och iOS.”

BildkÀlla: Google

Googles inlĂ€gg fortsĂ€tter med att notera att du kan skicka ett meddelande till ett lokalt företag som har aktiverat meddelanden, och sĂ€ttet att hitta det Ă€r att söka efter “meddelande” -knappen i ett företags profil pĂ„ Google Sök och Maps. ”PĂ„ baksidan, fortsĂ€tter inlĂ€gget,” företag som vill acceptera meddelanden frĂ„n kunder kan installera den nya Google My Business-appen frĂ„n Google Play eller App Store för att registrera sig och aktivera meddelanden. Den nya appen Google My Business gör det Ă€nnu enklare för företag att hĂ„lla kontakten med sina kunder i realtid och pĂ„ sprĂ„ng. ”

Som vi noterade för bara nĂ„gra veckor sedan lĂ€gger detta till en massa andra funktioner som har kommit till Google Maps, som möjligheten att “följa” företag inom Maps a la Facebook, pĂ„ samma sĂ€tt som du asymmetriskt kan “följa” ett företags sida dĂ€r. Du trycker bara pĂ„ följ-knappen i Maps och du kan sedan börja fĂ„ nyheter, uppdateringar och till och med detaljer om erbjudanden frĂ„n ett företag i appens nya flik “For You”.