Google Maps har precis fÄtt en fantastisk ny funktion som Äteruppfinner adresser

Den senaste Google Maps-funktionen har inget att göra med navigering och vÀgbeskrivning

En ny Google Maps-uppdatering för Android introducerar en helt ny funktion som inte Àr tillgÀnglig i andra navigationsappar.
Google Maps-anvÀndare kommer att kunna fÄ en unik identifierare för vilken plats som helst pÄ jorden och anvÀnda dessa digitala adresser för olika ÀndamÄl.
Dessa nya Google Maps “Plus Code” -adresser Ă€r baserade pĂ„ longitud och latitud, och de kan hjĂ€lpa mĂ€nniskor som inte har en adress eller har adresser som Ă€r svĂ„ra att hitta av en rad olika skĂ€l.


Google pÄ torsdagen tillkÀnnagav en helt ny Google Maps-funktion som kommer att ge ett extra lager av verktyg till vÀrldens mest populÀra kartapp. FrÄn och med Android kommer Google Maps-anvÀndare att kunna dela exakta platser pÄ kartan genom att tilldela en unik digital adress till vilken plats som helst. Funktionen Àr avsedd att erbjuda en adress till personer som inte har en, eller till personer som har en adress som Àr svÄr att hitta. Men det kan ocksÄ vara till nytta i ytterligare situationer.

Som du kommer att se i animationerna nedan ser de sĂ„ kallade Plus-koderna ut som en meningslös sammansĂ€ttning av bokstĂ€ver och siffror eller konstiga postnummer om du vill. Men de baseras pĂ„ den faktiska latitud och longitud för en plats och kan anvĂ€ndas för att identifiera vilken plats som helst som kan nĂ„s pĂ„ Google Maps, “frĂ„n ett lantligt hem pĂ„ en prĂ€rie till en liten butiksbod pĂ„ en namnlös gata.”

Google Maps-uppdatering: SÄ hÀr fÄr du en Plus Code-adress pÄ Android. BildkÀlla: Google

Google noterade i ett tillkÀnnagivande att mer Àn 2 miljarder mÀnniskor antingen saknar en fysisk adress eller har en adress som inte Àr lÀtt att hitta. Det Àr dÀr Plus-koder kommer att vara till nytta, och det Àr ett open source-projekt som Google först meddelade för nÄgra Är sedan. Google Maps-integrationen kommer att öka Plus Codes popularitet, sÄ att anvÀndarna faktiskt kan skapa sina egna koder med ett enkelt tryck pÄ en knapp.

Du mÄste trycka pÄ den blÄ pricken som identifierar dig i Google Maps för att fÄ en Plus-kod för din exakta plats. Den platsen kan sedan delas med andra mÀnniskor. Genom att trycka och hÄlla ned kartan för att slÀppa en nÄl pÄ en plats kan du ta reda pÄ Plus-koden för den platsen.

Pluskoderna Ă€r unika och de kommer att visas i Google Sök och Maps, sĂ„ det skulle vara lĂ€tt att komma Ă„t nĂ„gon av dessa platser nĂ€r som helst. “De ser ut som en vanlig adress, men med en kortkod dĂ€r ett gatunamn eller nummer skulle vara”, sĂ€ger Google. Som sĂ„: FWM8 + V9, Ibadan, Nigeria.

Den adressen rullar inte av tungan, men Plus-koder kan vara till hjÀlp i nödsituationer dÀr exakt platsinformation Àr avgörande, sÀrskilt om traditionella adresser inte Àr tillgÀngliga. De kan ocksÄ vara till nytta nÀr de reser till nya platser och mÄste stÀlla in nya mötesplatser som inte innebÀr att dela en anvÀndares plats eller förstÄ och komma ihÄg de lokala gatunamnen.

Google Maps-uppdatering: Hur en Plus-kodadress ser ut. BildkÀlla: Google

De flesta mÀnniskor kanske inte har behov av Plus-koder omedelbart, men det hÀr nya sÀttet att skapa unika adresser för varje plats pÄ jorden kan fortfarande vara anvÀndbart lÀngs linjen. Det Àr oklart om Plus-koder kan anvÀndas för leveranser nÀr som helst eller om de Àr acceptabla för mer triviala saker, som att bestÀlla varor online.

Plus-koder kommer att finnas tillgÀngliga i boetversionen av Google Maps pÄ Android under de kommande veckorna. Det Àr troligt att iPhone- och skrivbordsversionerna av Google Maps ocksÄ kommer att fÄ Plus-koder i framtiden, Àven om Google inte har gjort nÄgra ytterligare meddelanden.