Google Maps lÄter nu utvalda anvÀndare skapa offentliga evenemang

Google Maps public events

“Möjligheten att lĂ€gga till tillfĂ€lliga offentliga evenemang pĂ„ Google Maps kan vara ett kraftfullt verktyg för oberoende artister, men har en potentiell risk för missbruk”

En ny Google Maps-funktion rullas till synes ut till anvÀndare i faser, enligt rapporter över internet. Förutom plats- och navigeringsrecensioner tillÄter den nya funktionen anvÀndare att skapa offentliga evenemang som kommer att visas i Maps-appen. Detta skulle vara ett ganska snyggt drag av Google i sitt försök att göra navigeringsprogramvaran mer kraftfull och flexibel.

Som mĂ€rkt av SlashGear, uppdateringen lĂ„ter dig skapa offentliga evenemang av nĂ„got slag, liknande det som anvĂ€ndarna skulle skapa evenemang pĂ„ Facebook. Funktionen kan nĂ„s frĂ„n fliken “Dina bidrag” pĂ„ Google Maps och anvĂ€ndare kommer att kunna se en ny flik för “HĂ€ndelser” i detta avsnitt. Om du trycker pĂ„ den visas alla tidigare hĂ€ndelser som du har skapat och du fĂ„r möjlighet att skapa en ny hĂ€ndelse frĂ„n den hĂ€r sidan. Detta tar dig till efterföljande sida för skapande av hĂ€ndelser, varifrĂ„n du kan lĂ€gga till information om ditt evenemang och publicera det pĂ„ Google Maps.

Google Maps offentliga evenemang

NÀr evenemanget har skapats visas det tillsammans med alla standardplatser, landmÀrken och intressanta platser som har funnits pÄ Google Maps. Det kommer att vara synligt för alla som kommer Ät den specifika regionen och upphör att gÀlla offentligt nÀr evenemanget Àr över. AnvÀndare kommer ocksÄ att kunna ta bort alla hÀndelser som kan ha skapats felaktigt eller med fel. Dock, PhoneArena konstaterar att möjligheten att ta bort en skapad hÀndelse inte verkar vara nÀrvarande för den version som de testade.

Vi kunde inte hitta det pÄ nÄgon av vÄra Android- eller iOS-enheter. Det Àr troligt att Google genomför en stegvis lansering av den hÀr funktionen och just nu har bara ett fÄtal anvÀndare pÄ Android-enheter tillgÄng till den. Medan vi sÄ smÄningom förvÀntar oss att bÄde iOS- och PC-versioner av Maps fÄr den hÀr funktionen, kommer Google att fÄ sin uppgift att hantera funktionen effektivt. FörmÄgan att skapa offentliga evenemang kan vara ett kraftfullt verktyg för innehÄllsskapare och oberoende artister för att samla en folkmassa och flagga deras arbete offentligt.

Men det ger ocksÄ möjlighet till missbruk av individer med elaka avsikter. Det Àr förmodligen pÄ grund av detta att Google selektivt gör funktionen tillgÀnglig för anvÀndare just innan den rullas ut globalt. Ett sÄdant verktyg kan ha socio-politiska och sÀkerhetsmÀssiga konsekvenser och Google kommer att behöva trampa noggrant nÀr det gÀller att introducera denna funktion för allmÀnheten.