Google Maps skickar enligt uppgift varningar nÀr din taxi gÄr utanför vÀgen

Google Maps skickar enligt uppgift varningar nÀr din taxi gÄr utanför vÀgen

“Google Maps skulle driva varningar till anvĂ€ndarnas telefon varje gĂ„ng de spĂ„ras frĂ„n den faktiska vĂ€gen med mer Ă€n 500 meter”

Google Maps testar enligt uppgift nya vÀgaviseringar i Indien som en sÀkerhetsÄtgÀrd nÀr man vÀljer hytter och kollektivtrafik, vilket upptÀcktes av XDA-utvecklare. Detta gör det möjligt för anvÀndare att vara sÀker pÄ att deras rutt inte avviker frÄn den faktiska rutt som presenteras för dem i kartorna. Den hÀr funktionen skulle skicka varningar till anvÀndarens telefon varje gÄng de spÄras frÄn den faktiska banan med 500 meter. Detta skulle sÀrskilt hjÀlpa dem som reser till en ny plats.

Google Maps Off-route-varningar

Det Ă€r inte allt, till skillnad frĂ„n tidigare, kommer Maps inte lĂ€ngre att omdirigera destinationen nĂ€r nĂ„gon fel svĂ€ng eller vĂ€g tas; istĂ€llet kommer det att driva varningar. Detta skulle hjĂ€lpa anvĂ€ndarna att hĂ„lla sig till den ursprungliga vĂ€gen och inte heller luras av taxichaufförerna. För att komma igĂ„ng med funktionen mĂ„ste man aktivera vĂ€xeln manuellt i Kartor i avsnittet “hĂ„ll dig sĂ€krare” dĂ€r de ocksĂ„ kan dela sin levande resestatus ocksĂ„. Funktionen verkar dock vara tillgĂ€nglig endast i Indien för nĂ€rvarande, men det bör inte dröja lĂ€nge innan den rullas ut till andra marknader.

Google Maps fick nyligen möjligheten att visa hastighetsmÀtare pÄ navigeringsskÀrmen. Denna nya funktionalitet, som namnet antyder, visar fordonets hastighet vid körning lÀngst ner till vÀnster pÄ skÀrmen. Det kan aktiveras frÄn instÀllningarna och gör det möjligt för föraren att vara medveten om den faktiska hastigheten han kör pÄ. Viktigast, det varnar dem ocksÄ om de överskrider hastighetsgrÀnsen.

[Previous Story]Google Pixel 4-renderingar avslöjar iPhone XI-liknande design, flera bakre kamerasensorer

[Next Story][Exclusive] Samsung Galaxy Note10, Galaxy Note10 Pro levereras med 4 170 mAh batterier