Google Maps-uppdateringen ger tÄgstatus i realtid, restider med buss och mer

“Google Maps tillĂ„ter anvĂ€ndare att kontrollera tĂ„g mellan tvĂ„ destinationer och deras status i realtid”

Google Maps har fĂ„tt en ny uppdatering som ger tre nya Indien-specifika funktioner – möjligheten att kontrollera live-status för tĂ„g, bussresor i de tio största stĂ€derna i landet och bland-pendelförslag som kombinerar auto-rickshaw och offentlig transport. Mountain View-jĂ€tten sĂ€ger att det arbetade med Sigmoid Labs, en lokal start som hanterar ‘Where is My Train’ som erbjuder liknande funktioner för live tĂ„gstatus. Med den hĂ€r funktionen kan anvĂ€ndare kontrollera tĂ„g mellan tvĂ„ destinationer och deras realtidsstatus direkt i appen.

Dessutom, för bussresefunktionen, litar Google pÄ en kombination av live trafikdata och offentliga busscheman för att uppskatta förseningar, vilket ger exakta restider. Funktionen kommer att finnas tillgÀnglig i Delhi, Bangalore, Mumbai, Hyderabad, Pune, Lucknow, Chennai, Mysore, Coimbatore och Surat. Google sÀger att det Àr en unik funktion och lanseras först i Indien.

Slutligen skulle blandfunktionens pendelfunktion vara anvÀndbar för anvÀndare som vÀljer olika transportsÀtt, sÄsom bil, buss, tÄg, för dagliga pendlingar för att nÄ destinationen. Till exempel skulle funktionen lÄta anvÀndarna veta nÀr de ska ta en bil eller vilken station de ska byta till ett annat transportmedel som tunnelbana, buss eller auto-rickshaw. Google kommer ocksÄ att visa relevant information som bil-rickshaw-prisuppskattning och avgÄngstid för en transittförbindelse. Funktionen kommer dock att vara tillgÀnglig i Delhi och Bangalore stÀder frÄn början och kommer snart att utvidgas till fler stÀder, men en tidslinje nÀmns inte.