Google Maps visar nu din bils hastighet under navigering

Google Maps visar nu din bils hastighet under navigering

“Google Maps hastighetsmĂ€tarfunktion varnar ocksĂ„ anvĂ€ndare om de överskrider hastighetsgrĂ€nsen”

Google Maps fick nyligen ny hastighetsgrÀnsindikering och hastighetskameralarm, tvÄ funktioner lÄnade frÄn Waze-plattformen som de förvÀrvade. Nu fÄr Google Maps möjligheten att visa hastighetsmÀtare pÄ navigeringsskÀrmen. Denna nya instÀllning, som kan aktiveras frÄn navigationsinstÀllningarna i Kartor, visar fordonets hastighet lÀngst ned till vÀnster pÄ skÀrmen. TyvÀrr verkar funktionen enligt uppgift inte fungera med Android Auto Àn.

Google kartor

Dessutom varnar appen ocksÄ anvÀndare om de överskrider hastighetsgrÀnsen, vilket gör det till en anvÀndbar och praktisk funktion att ha. HastighetsmÀtaren rullas emellertid ut i satser frÄn serversidan. Det verkar vara fullt tillgÀngligt i USA, Belgien, Storbritannien och Brasilien för nÀrvarande, men det ska inte dröja lÀnge innan det ocksÄ rullas ut till andra marknader.

Separat rullade Google nyligen ut tre nya Indien-specifika funktioner till Maps-appen i Indien, inklusive möjligheten att kontrollera tÄglinjer och deras realtidsstatus direkt i appen. Det visar ocksÄ bussresor i de tio största stÀderna i landet och pendelförslag med blandat lÀge som kombinerar auto-rickshaw och kollektivtrafik. För bussresor anvÀnder Mountain View-jÀtten kombinationen av live trafikdata och busscheman för att uppskatta eventuella förseningar.