Google Meet för att lÀgga till en tidsgrÀns pÄ 60 minuter för gratisanvÀndare

Google Meet för att lÀgga till en tidsgrÀns pÄ 60 minuter för gratisanvÀndare

Google Meet för att lÀgga till en tidsgrÀns pÄ 60 minuter för gratisanvÀndare Tech.co

Det kan vara dags att skÀra ner pÄ dessa videochattar, eftersom Google har meddelat att deras webbkonferensapp Meet nu kommer att införa 60 minuters tidsgrÀnser för gratisanvÀndare.

Videochatt har exploderat de senaste mÄnaderna pÄ grund av pandemin, och ingen Àr förvÄnad. Med mÀnniskor fastnat i sina hem, karantÀnade borta frÄn vÀnner och familj, har dessa appar varit en trevlig paus under dessa osÀkra tider, med företag som i sin tur erbjuder billigare tjÀnster.

Nu verkar det dock som om de osÀkra tiderna har gÄtt, eftersom Googles gratis videokonferensapp Àr instÀlld pÄ att implementera tidsgrÀnser i slutet av mÄnaden.

Google Meet lÀgger till en grÀns pÄ 60 minuter

I april gjorde Google den affÀrsfokuserade Meet-appen gratis för alla anvÀndare, och föreskrev att den skulle ge appen tidsgrÀns till den 30 september pÄ grund av pandemin. TyvÀrr, trots att pandemin fortfarande finns kvar, har Google inte gett ut en förlÀngning och kommer att implementera 60-minutersgrÀnsen pÄ onsdag.

“Vi har inget att kommunicera angĂ„ende Ă€ndringar av kampanjen och de avancerade funktionerna som löper ut”, sĂ€ger en Google-talesman till GrĂ€nsen. “Om detta Ă€ndras kommer vi att meddela dig.”

För att vara rÀttvis har Google Meet varit generöst utan tidsbegrÀnsning de senaste mÄnaderna, och Àven 60-minutersgrÀnsen ligger lÄngt över branschstandarden pÄ 40-50 minuter som finns hos konkurrenter som Zoom och GoToMeeting.

Andra kostnadsfria Google Meet-funktioner löper ut

Medan tidsgrÀnsen uppenbarligen Àr en av de mer anmÀrkningsvÀrda funktionerna som Àndras den 30 september, Àr det inte det enda gratis anvÀndare kommer att behöva vÀnja sig vid i oktober, eftersom mÄnga avancerade funktioner kommer att vara exklusiva tillgÀngliga via betalda planer.

För det första kommer du inte lĂ€ngre att kunna vara vĂ€rd för möten med 250 deltagare eller vara vĂ€rd för liveströmmar för upp till 10 000 personer pĂ„ en enda domĂ€n. Dessutom tillĂ„ter inte Google gratis anvĂ€ndare att spara mötesinspelningar pĂ„ Google Drive, sĂ„vida de inte betalar för $ 25 per mĂ„nad “Enterprise” -planen.

Enkelt uttryckt, det Àr tillbaka till de vanliga reglerna för gratis webbkonferenslösningar för Google, till stor oro för gratisanvÀndare.

Google Meet’s Pandemic Success

Att göra Google Meet gratis för alla anvÀndare, utan tidsbegrÀnsningar och inklusive avancerade funktioner, var uppenbarligen ett försök att fÄnga Zooms magi som pandemin drabbade, Àven mitt i nÄgra allvarliga integritetsproblem.

Men Àven med brist pÄ tidsbegrÀnsningar och alla dessa extra funktioner som erbjuds gratis kunde Google Meet bara inte bryta sig in pÄ marknaden som Zoom gjorde. Oavsett om det beror pÄ den virtuella bakgrunden, det intuitiva grÀnssnittet eller bristen pÄ anslutningsmöjligheter, sköt Zoom bara upp till toppen av allas webbkonferenslista och lÀmnade aldrig.

Google Meet har ÀndÄ gjort det bra under pandemin trots konkurrensen. I april rapporterade företaget att de hade nÄtt 100 miljoner dagliga anvÀndare, sÄ de klarar helt klart tillrÀckligt bra.

Google Meet-alternativ

TidsgrÀnsen pÄ 60 minuter och nixade avancerade funktioner i Google Meet Àr lÄngt ifrÄn en dealbreaker, sÀrskilt med tanke pÄ att resten av branschen har mÄnga av samma regler pÄ plats.

Men om du Àr tillrÀckligt nöjd för att du vill byta frÄn Google Meet Àr den goda nyheten att det finns mÄnga alternativ för dig att dra nytta av. FrÄn RingCentral till Skype har du inga problem att hitta ett fantastiskt alternativ som till och med kan ha fÀrre anslutningsproblem.

Ta en titt pÄ tabellen nedan för att fÄ en tydligare bild av vilka gratis webbkonferenslösningar som finns ute i vÀrlden för dig, och ta inte ut det för mycket pÄ Google.

AnvÀndarbetyg

Genomsnittligt betyg frÄn iOS- och Android-anvÀndare i App Store- och Google Play Store-recensioner

BÀst för

Fördelar

Nackdelar

AnvÀndargrÀns

3,8 / 5

4.2 / 5

3,5 / 5

3,5 / 5

3.2 / 5

4.4 / 5

3.1 / 5

LÀtt att anvÀnda Gratisversion tillgÀnglig Intuitivt grÀnssnitt

AI-drivna chatbots Stark integrationsfunktioner Anpassad musik

Kompatibilitet med Google Kalender Sparar chattloggar Enkel integration med Google-appar

Inspelningsfunktioner 24/7 support Online-utbildning

Enkelt grÀnssnitt LÀtt att stÀlla in Inspelningsfunktion

Omfattande installationsprocess

SvÄrt att anvÀnda ibland

Bara nÄgra timmars inspelning SvÄrt att anvÀnda utanför Chrome

För fÄ deltagare tillÄtna

Den hĂ€r artikeln uppdaterades senast den: 29/09/2020 – 12:45

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Conor Ă€r Senior Writer för Tech.co. Under de senaste fyra Ă„ren har han skrivit om allt frĂ„n Kickstarter-kampanjer och nystartade startups till tech-titaner och innovativ teknik. Hans omfattande bakgrund inom stand-up-komedi gjorde honom till den perfekta personen att vara vĂ€rd för tekniskt centrerade evenemang som Startup Night at SXSW och Timmy Awards för Tech in Motion. Du kan skicka e-post till Conor pĂ„ conor[email protected]

Utforska mer Se alla nyheter

FÄ e-handelsinsikter pÄ Make It Big 2020

BigCommerce har meddelat sitt tredje Ă„rliga Make It Big …

Conor Cawley – för 1 mĂ„nad sedan

Senaste uppdateringen av Microsoft Teams ger nya funktioner och kompatibilitet

Microsoft Teams fĂ„r en uppdatering, inklusive nya funktioner för …

Jack Turner – för 1 mĂ„nad sedan

Fyra sÀtt företag anpassar sig genom teknik i pandemin

Trots tuffa tider för företag blomstrar vissa i …

Jack Turner – för 2 mĂ„nader sedan

5 tips som hjÀlper dig att erövra ditt nÀsta videomöte

KĂ€mpar du med övergĂ„ngen till videomöten? LĂ€s vĂ„r guide …

Jack Turner – för 2 mĂ„nader sedan

Ladda fler artiklar nĂ€ra StĂ€rk din videokonferens med GoToMeeting, vĂ„r topprankade konferensapp – prova gratis i 14 dagar Prova GoToMeeting Gratis

Vi anvÀnder cookies. Genom att surfa pÄ vÄr webbplats godkÀnner du vÄr anvÀndning av cookies.