Google och Huawei är överens om att lösa stämningsansökan om Nexus 6P-startproblem

Google och Huawei är överens om att lösa stämningsansökan om Nexus 6P-startproblem

‚ÄĚGoogle och Huawei √§r √∂verens om att l√∂sa den st√§mningsans√∂kan om Nexus 6P-startproblem, vilket fick telefonen att st√§ngas av slumpm√§ssigt.‚ÄĚ

Google och Huawei har enligt uppgift gått med på att lösa den stämningsansökan som lämnats in av Nexus 6P (recension) -användare som hävdade att telefonerna upplevde en startproblem som orsakade att telefonen slogs slumpmässigt. Båda företagen är skyldiga att betala 9,75 miljoner dollar (cirka 65 kronor) i förlikningen, vilket resulterar i cirka 400 dollar för betalande deltagare, som i detta fall är de drabbade Nexus 6P-användarna. Grupptalan inleddes i april 2017.

Rättegången hävdar att Huawei, som var Googles kontraktstillverkare för Nexus 6P, enligt uppgift brutit mot enhetsgarantin eftersom båda företagen var medvetna om problemet och inte gjorde något i det avseendet. Klagandena säger vidare att företagen fortsatte att sälja de defekta enheterna utan att fixa eller erkänna problemet offentligt. Nästa domstolsförhandling är planerad till 9 maj, och om Nexus 6P-användare i USA, som köpte enheten den 25 september 2015 eller senare, skulle godkännas skulle de kunna kräva återbetalningen, vilket uppgår till cirka $ 400 för varje felaktig enhet.

Google-Nexus-6P-recension-03_thumb.jpg

Användare som fick en Pixel XL i ett tidigare garantibyteprogram är också berättigade till en återbetalning på upp till $ 10. De som avslöjar dokumentation som beskriver felet kommer emellertid att få flest avvecklingspengar, medan de utan, är berättigade till upp till $ 75. Android-relaterade klassåtgärder är inte nya, och vi har sett många sådana fall också tidigare. För att komma ihåg kommer Nexus 6P med en 5,7-tums quad-HD (2K) -skärm, en octa-core 64-bitars Qualcomm Snapdragon 810-processor, 3 GB RAM, en 12,3 MP bakre kamera, en 8 MP främre snapper, 4G LTE, en USB Type-C-port, Nexus Imprint fingeravtryckssensor och ett 3.450 mAh batteri med snabb laddningsstöd.