Google Pixel 3 och OnePlus 6T fick anvÀndare i USA pÄ Samsungs bekostnad: Counterpoint

Google Pixel 3 och OnePlus 6T fick anvÀndare i USA pÄ Samsungs bekostnad: Counterpoint

“Över en tredjedel av Google Pixel 3 och OnePlus 6T-köpare under Q4 2018 Ă€gde tidigare en Samsung-smartphone”

De flesta Samsung-anvÀndare i USA som bytte till en ny smartphone under sista kvartalet 2018 valde tydligen en Google- och OnePlus-telefon. Enligt Counterpoint Research bytte majoriteten av Samsungs smarttelefonanvÀndare till antingen Google Pixel 3 eller OnePlus 6T under Q4. Den tidigare hade 51 procent köpare som migrerade frÄn Samsung-enhet, medan OnePlus 6T stÄr för 37 procent. Men bÄda enheterna kunde inte anvÀnda iOS-anvÀndare till Android. Statistiskt sett var mindre Àn en av fem personer som köpte Pixel 3 eller OnePlus 6T en tidigare iPhone-anvÀndare och över 80 procent av Pixel 3-köpare var Android-smarttelefonanvÀndare.

Kontrapunktforskning

Över hĂ€lften av Pixel 3-Ă€garna kom frĂ„n Samsung, med 31 procent som Galaxy S7-anvĂ€ndare. PĂ„ samma sĂ€tt valdes OnePlus 6T mestadels av anvĂ€ndare av Samsung J2 Prime och Galaxy S7-smartphones; över 70 procent av tidigare Apple-anvĂ€ndare hade iPhone 7, iPhone 6 eller Ă€ldre enheter.

Men under första kvartalet 2019 har OnePlus 6T-försÀljningen enligt uppgift minskat. Maurice Klaehne Research Analyst pÄ Counterpoint Research sÀger, Trots den första försÀljningsframgÄngen har Pixel 3-serien varit ineffektiv nÀr det gÀller att konvertera en större andel iPhone-anvÀndare till Android. OmvÀnt har 6T-försÀljningen minskat Q1 2019 trots den starka Q4 2018-starten. Vi ser försÀljningen försvagas för enheten. Vi tror inte att OnePlus 6T kommer att fortsÀtta vÀxa i marknadsandelar i den nuvarande försÀljningsmixen. Det finns lite marknadsföringspengar som OEM spenderar och Àldre Apple- och Samsung-flaggskepp har diskonterats för att göra ett liknande vÀrde erbjudande som de flesta konsumenter kommer att dra mot.

”BĂ„de Pixel 3- och OnePlus 6T-enheterna visar att det finns utrymme för innovation pĂ„ marknaden. Medan Samsung och Apple dvĂ€rgar andra i storlek, marknadsföringsutgifter och konsumentuppfattning, finns det fickor av anvĂ€ndare som fortfarande Ă€r intresserade av alternativ, ” sĂ€ger Jeff Fieldhack Research Director vid Counterpoint Research.