Google Pixel 3a jämfört med Pixel 3-kamerajämförelse: nästan samma flaggskeppsgodhet till halva priset

Google-Pixel-3a-vs-3-camera-feat

“De √∂verkomliga Pixel-smartphonesna √§r √§ntligen h√§r, och det √§r dags att kolla in deras kameror”

Googles mellanstora pixlar, 3a och 3a XL har precis blivit officiella, och det första vi tänker på är om de nya telefonerna kan matcha sina flaggskepps syskon när det gäller kamerans skicklighet. Om du inte har bott under en sten hittills skulle du veta att Big G: s flaggskepp, Pixel 3 och Pixel 3 XL (recension), fortfarande räknas som de bästa i branschen när det gäller kamerabildkvalitet.

Google-Pixel-3a-vs-3-kamera-feat

Specifikt har 3a-duon samma bakre kamera som flaggskeppen tack vare 12,2 MP Sony IMX363-sensor med dubbla pixlar med OIS och EIS, bländare f / 1,8 och pixelstorlek på 1,4 um. Den framåtvända snappen är dock lite annorlunda. Den nya Pixel 3a / 3a XL har en 8-megers framsensor med fast fokus med f / 2.0-bländare, jämfört med de dubbla 8MP-frontkamerorna på flaggskeppen, som består av en f / 1.8 PDAF-enhet och af / 2.2 ultravid sensor. Funktionerna som erbjuds är desamma som flaggskeppspixlarna och inkluderar den fantastiska Night Sight, porträttläge, superres zoom och HDR +. Google lägger också till en ny funktion i form av tidsfördröjning, och det är något som bör vara tillgängligt för de äldre Pixel-enheterna via programuppdatering. Nu när vi har specifikationerna och funktionerna ur vägen, här är en titt på några kameraprover som tagits med Pixel 3a och hur de jämför med Pixel 3.

Notera: Bilderna till vänster sköts med den nya Pixel 3a, medan de till höger togs med hjälp av Pixel 3 flaggskepp.

Långskott

Google-Pixel-3a-longshot Google-Pixel-3-longshot

Att fotografera mot ljuset √§r sv√•rt f√∂r de flesta smarttelefonkameror, men Pixel 3a g√∂r ett bra jobb med det. Dessutom finns det f√∂rsumbar skillnad n√§r samma scen j√§mf√∂rs mellan Pixel 3a (v√§nster) och Pixel 3 (h√∂ger), vilket visar att kamerorna p√• dessa enheter √§r mycket lika n√§r det g√§ller resultat. Om vi ‚Äč‚Äčskulle v√§lja, skulle vi s√§ga att kameran p√• flaggskeppet erbjuder n√•got b√§ttre f√§rg√•tergivning och sk√§rpa, men skillnaden √§r liten.

Daylight shot (HDR)

Google-Pixel-3a-dagsljus Google-Pixel-3-dagsljus

Vackert skott är det inte? Skott med HDR på, den här bilden visar hur kapabel Pixel 3a är som ett skjutspel. Färgerna ser bra ut, det finns massor av detaljer och bilderna visar ett stort dynamiskt omfång. Återigen visar bilden som tagits med flaggskeppet Pixel 3 (till höger) knappt någon skillnad när det gäller ren bildkvalitet.

Inomhus

Google-Pixel-3a-inomhus Google-Pixel-3-inomhus

Här är ett nytt vackert skott, med samma scen som tagits med hjälp av mellanliggande Pixel 3a (till vänster) och flaggskeppet Pixel 3 (till höger). Inga priser för att gissa att bilderna ser väldigt lika ut och man kan inte skilja dem om man inte går pixeltittande.

Närbild

Google-Pixel-3a-närbild Google-Pixel-3-närbild

Skarp fokus, livfulla f√§rger och naturlig bokeh – Pixel 3a visar sin skicklighet h√§r f√∂r n√§rbilder och kommer triumferande. Bilden ser v√§ldigt tilltalande ut f√∂r √∂gat och det r√§cker med att s√§ga att den ‚ÄĚbilligare‚ÄĚ Pixel √§r en solid shooter. √Öterigen, samma bild som tagits med den avancerade Pixel 3 (till h√∂ger) ser v√§ldigt lika ut.

Porträttläge

Google-Pixel-3a-kamera-exempel-porträtt Google-Pixel-3-kamera-exempelporträtt

Krämig bokeh är dagens ordning, och vi vet alla hur starka Googles flaggskepp Pixel-telefoner är när det gäller porträttläge, och det också med bara en enda skytte. Samma funktioner visas här av Pixel 3a, och för jämförelse kan du ta en titt på scenen som fångats av Pixel 3. En punkt att notera här är att Pixel 3a verkar tillämpa en beskärningsfaktor, vilket resulterar i mycket stramare bilder jämfört med samma ram från flaggskeppet Pixel 3, men ändå är bildkvaliteten fortfarande sublim.

Night shot (auto)

Google-Pixel-3a-nightshot2 Google-Pixel-3-nightshot2

Fotografering med svagt ljus √§r en av de starkaste punkterna f√∂r Pixel-enheterna, och Pixel 3a visar att det inte √§r n√•got slumrande d√• det kommer till fotografering efter m√∂rker. √Ąven i extremt svaga ljusf√∂rh√•llanden kan det ta bort n√•gra snygga bilder (bilden till v√§nster). L√•t oss nu se vad som h√§nder n√§r vi sl√•r p√• Googles ber√∂mda Night Sight-l√§ge.

Night Sight

Google-Pixel-3a-nattsikt2 Google-Pixel-3-nattsikt2

Googles Night Sight är nästan magiskt, med tanke på hur det kan kasta ut användbara bilder med knappt tillgängligt omgivande ljus. De testbilder som är inbäddade här är kanske inte de bästa exemplen på det scenariot, men fungerar bra för att jämföra utdata med bilder tagna i autoläge (samma scen som i föregående exempel). Skillnaden är, som man kan ta reda på, natt och dag. Och återigen är det väldigt liten skillnad när Pixel 3a-utgången jämförs med samma bild från Pixel 3, även om man kan se att det tagna med Pixel 3 (till höger) ser lite bättre ut totalt sett.

Selfie (dagsljus)

Google-Pixel-3a-selfie Google-Pixel-3-selfie

Pixel 3-duon räknas till de bästa selfieskyttarna, så det är viktigt att kolla om de nya mellanstora pixlarna kan matcha. Jämförelse av selfies som tagits med Pixel 3a (vänster) och Pixel 3 (höger) är det tydligt att de nya telefonkamerorna också erbjuder solid bildkvalitet från framsensorn. Som sagt, selfies som tagits med flaggskeppet Pixels visar mer detaljer.

Selfie (stående)

Google-Pixel-3a-porträtt-selfie Google-Pixel-3-porträtt-selfie

Samma historia fortsätter när vi jämför bildkvaliteten för porträtt-selfies. Både Pixel 3a och Pixel 3 kan ta fantastiska porträttbilder med den främre kameran, med naturligt bokeh och bra kantavkänning, men bilden från flaggskeppstelefonen (till höger) ser bättre ut när det gäller hudton och detaljer.

Selfie (svagt ljus)

Google-Pixel-3a-selflight med svagt ljus Google-Pixel-3-selflight med svagt ljus

Selfies med svagt ljus är ett scenario där skillnaden mellan Pixel 3a och Pixel 3s främre kameror blir tydlig. Det är uppenbart att Pixel 3: s främre kamera gör ett mycket bättre jobb med selfies i svagt ljus (bild till höger), medan selfie från Pixel 3a (till vänster) ser bullrigare och mer sval ut i jämförelse.

Så där har du det. Vi tror att Google har gjort ett fantastiskt jobb, ännu en gång, med kamerorna på den nya Pixel 3a och Pixel 3a XL, och åtminstone vad gäller den bakre kamerans bildkvalitet, har lyckats hålla saker nästan i nivå med flaggskeppet Pixel telefoner. Den främre kameran på de nya, relativt billigare Pixels-telefonerna kan dock inte matcha, men vi skulle fortfarande räkna Pixel 3a och Pixel 3a XL till de bästa kameratelefonerna som ligger söder om Rs 50k.