Google Pixel 3a och Pixel 3a XL recension: vÀrt att köpa?

Google Pixel 3a kameraprestanda betygsatt lika bra som Pixel och iPhone XR av DxOMark

Expertbetyg
3,5 / 5

Design ★★★★★

★★★★★

Visa ★★★★★

★★★★★

Programvara ★★★★★

★★★★★

Kamera ★★★★★

★★★★★

Prestanda ★★★★★

★★★★★

Batteri ★★★★★

★★★★★

Fördelar UtmÀrkt bakkamera Smidig prestanda och anstÀndig batteritid 3,5 mm headsetuttag Nackdelar Selfie-kameran kan vara bÀttre för dyr

Som en klok man en gĂ„ng sa, “det enda som Ă€r sĂ€kert i livet Ă€r den fantastiska kvaliteten pĂ„ bilder tagna av en Google Pixel”. Jag vet att jag har justerat det ursprungliga citatet hĂ€r för att passa mina egna sjĂ€lviska syften, men faktum Ă€r att du inte kan ta ett dĂ„ligt foto frĂ„n en av dessa telefoner, oavsett hur hĂ„rt du försöker. Och om du gör det, skulle jag antagligen behöva skylla pĂ„ dig, inte enheten. Det Ă€r hur sĂ€ker jag Ă€r pĂ„ Pixel’s fotograferingsförmĂ„ga. Honed till perfektion under tre generationer Ă€r skyttarna pĂ„ Big G: s smartphones utan tvekan de bĂ€sta dĂ€r ute. Men om det tillhörande höga priset höll dig tillbaka, borde du vara glad att veta att Google just har lanserat ett par telefoner som ger dig samma kameror till halva priset. Mina damer och herrar, jag ger er Google Pixel 3a och Pixel 3a XL.

LĂ„t oss stĂ€lla in kontexten rakt fram. Om du letar efter en prestationsdjur Ă€r dessa telefoner inte för dig. Om du Ă€r en av dem som prickar sina telefoner pĂ„ bordet för att flagga dem, Ă€r de hĂ€r telefonerna inte nĂ„got för dig. Om du vĂ€ger varje specifikation och funktion mot det begĂ€rda priset innan du köper en ny daglig drivrutin, Ă€r dessa telefoner inte nĂ„got för dig. Men om du vill ha en enhet utan krusiduller som kan hjĂ€lpa till att fĂ„nga minnen i form av skarpa, vackra bilder, bör du titta nĂ€rmare pĂ„ Pixel 3a-duon. Jag ska bara gĂ„ vidare och lĂ€gga ut det i svart och vitt Ă„t dig – till 39999 Rs respektive 44,999 Rs, Pixel 3a och 3a XL verkar lite dyra och överskuggade av tĂ€vlingen, men levererar liknande bildkvalitet och samma signaturupplevelser (Now Playing, Night Sight et al) som Googles flaggskepp Pixels. HĂ€r Ă€r vad du borde veta:

Pixel 3a vs Pixel 3a XL

Nya Pixel 3a och 3a XL Ă€r exakt desamma nĂ€r det gĂ€ller specifikationer och funktioner, vilket utesluter tvĂ„ viktiga skillnader – skĂ€rmstorlek och batterikapacitet. Pixel 3a har en 5,6-tums skĂ€rm och ett 3000 mAh batteri, medan 3a XL, uppenbarligen den större av de tvĂ„, stenar en 6-tums skĂ€rm och anvĂ€nder ett 3.700 mAh batteri.

Google-Pixel-3a-och-3a-XL-08

De vanliga specifikationerna inkluderar Qualcomms Snapdragon 670-processor, 4 gig RAM, 64 GB lagring, FHD + OLED-skÀrmar (utan nÄgon form av hack) med 18,5: 9 bildförhÄllande (18: 9 pÄ 3a XL) och Dragon Trail-glas, singel 12,2 MP Sony IMX363 f / 1.8-baksensor med dubbla pixlar med OIS och EIS, en 8MP frontkamera med f / 2.0 och fast fokus, USB Type-C med 18 W snabbladdning, bakre fingeravtrycksscanner, stereohögtalare, Bluetooth 5.0 och NFC. BÄda enheterna accepterar ett enda fysiskt nano-SIM, men det finns ett eSIM inbÀddat inuti, och support kommer snart, sÄ att du kan anvÀnda dem som dubbla SIM-enheter. 3,5 mm headsetuttaget (saknas i flaggskeppet Pixel 3 duo) har gjort comeback, och jag klagar inte alls. Det speciella Titan M sÀkerhetschipet finns ocksÄ dÀr.

Google Pixel 3a och 3a XL

Pixel 3a / 3a XL vs Pixel 3/3 XL

JĂ€mfört med flaggskeppspixlarna saknar den relativt billigare Pixel 3a och 3a XL uppenbarligen nĂ„gra funktioner. För det första kommer de nyare, billigare enheterna att drivas av Snapdragon 670 SoC, medan den avancerade enheten anvĂ€nder Snapdragon 845. Det Ă€r ocksĂ„ vĂ€rt att notera att Google Pixel 3 XL, familjens bĂ€sta medlem en QHD-skĂ€rm, medan de andra hĂ„ller fast vid FHD. DĂ€refter finns det inget stöd för trĂ„dlös laddning eller nĂ„gon form av IP-betyg i Pixel 3a och 3a XL, medan flaggskeppen har bĂ„da dessa funktioner. Dessutom anvĂ€nder de nya Pixel-telefonerna polykarbonat i sin konstruktion, i motsats till flaggskeppen som anvĂ€nder glas … men visuellt skulle du knappast kunna sĂ€ga nĂ„gon skillnad nĂ€r det gĂ€ller den övergripande designen. De nya Pixel-telefonerna anvĂ€nder samma exakta dubbelfĂ€rgade finish pĂ„ baksidan som premiummodellerna. Till Googles kredit Ă€r passformen och finishen pĂ„ 3a och 3a XL utmĂ€rkt, och kĂ€nslan i handen Ă€r nĂ€stan densamma som de dyrare modellerna.

Google-Pixel-3a-vs-3-kamera-feat

NÀr det gÀller kamerorna Àr den bakre sensorn pÄ de nya Pixel-telefonerna densamma som flaggskeppen, men telefonerna skiljer sig Ät nÀr det gÀller den frÀmre sensorn. JÀmfört med den enda 8MP-sensorn pÄ de överkomliga syskonen, erbjuder flaggskepparna dubbla 8MP-sensorer, bestÄende av en f / 1.8 PDAF-primÀrenhet och af / 2.2-ultravid sensor. VÀrt att nÀmna att Pixel Visual Core, det speciella bildbehandlingschipet som debuterade med Pixel 2-duon och som ocksÄ anvÀndes i Pixel 3/3 XL, inte har anvÀnts i den nya Pixel 3a-duon.

Den signatur som Google upplever

Om du frÄgar mig Àr den utmÀrkta kameran inte den enda aspekten som definierar Googles Pixel-telefoner för mig. Jag skulle ocksÄ rÀkna de signaturupplevelser som dessa enheter erbjuder. Ledande bland dessa Àr funktioner som Night Sight för kameran, Now Playing för automatisk sÄngigenkÀnning, Active Edge (aktivering av Google Assistant genom att klÀmma i sidorna av telefonen), obegrÀnsad molnlagring av hög kvalitet för foton (via Google Photos) och djup integration av Digital vÀlbefinnande funktioner.

Kamerorna

Kort sagt, Pixel 3a och 3a XL kan skjuta nÀstan lika bra som flaggskeppet Pixel 3 och 3 XL, sÀrskilt nÀr det gÀller den bakre kameran. Den frÀmre kameran lÀmnar dock lite att önska. Jag har mer information i min jÀmförelse mellan Pixel 3a och Pixel 3 och massor av kameraprov ocksÄ om du vill titta. Sammantaget skulle jag dock rÀkna den nya Pixel 3a-duon till de bÀsta kameratelefonerna som kostar under Rs 50k.

Lowdown

Google-Pixel-3a-02

SÄ nu nÀr du har sammanhanget, bakgrunden och hur den nya Pixel 3a-duon jÀmför med varandra och mot sina flaggskepps motsvarigheter, hÀr Àr nedgÄngen i punktformat sÄ att det Àr lÀttare att lÀsa:

SkĂ€rmkvaliteten Ă€r högklassig tack vare anvĂ€ndningen av OLED-teknik. FĂ€rgerna Ă€r skarpa och levande, och lĂ€sbarheten i solljus Ă€r ocksĂ„ mycket bra. Stereohögtalarna kan bli höga och jag Ă€lskar att jag kan ansluta alla vanliga 3,5 mm-hörlurar. Nu nĂ€r jag har blivit van vid det saknar jag stöd för trĂ„dlös laddning, Ă€ven om den funktionen och IP-betyg bara Ă€r tillgĂ€ngliga i premiumtelefoner. SĂ„ kan inte hĂ„lla det riktigt mot 3a-duon. Programvaruupplevelsen Ă€r fantastisk, och vaniljversionen av Android Pie fungerar bra, Ă€ven om jag fortfarande hatar de tvĂ„ uppĂ„tgĂ„ende svep som krĂ€vs för att komma till applĂ„dan. OcksĂ„ trevligt Ă€r löftet om snabb uppdatering av programvaruplattform framöver. Dessa enheter bör vara bland de första som fĂ„r de slutgiltiga versionerna av Android Q, och det borde tilltala mĂ„nga dĂ€r ute. Snapdragon 670 SoC Ă€r snabb och flytande, men kan inte riktigt matcha den smidiga prestanda som erbjuds, sĂ€ger Snapdragon 845 pĂ„ OnePlus 6T. Dagliga, vardagliga uppgifter gĂ„r smidigt pĂ„ Pixel 3a och 3a XL, och PUBG kan ocksĂ„ spelas med höga grafikinstĂ€llningar. Som sagt, om du Ă€r mycket intresserad av spel, bör du leta nĂ„gon annanstans. Kamerorna Ă€r fantastiska, och Ă€ven om jag kan sĂ€ga att det Ă€r en liten skillnad nĂ€r den bakre kamerans bildkvalitet jĂ€mförs mellan mellanstora pixlar och flaggskeppsbilder, skulle de flesta anvĂ€ndare vara mycket nöjda med de resultat som de nya telefonerna erbjuder . TyvĂ€rr Ă€r den frĂ€mre kameran inte sĂ„ bra, och om du tar massor av selfies spenderas dina pengar bĂ€ttre nĂ„gon annanstans. NĂ€r det gĂ€ller batteriets livslĂ€ngd skulle jag sĂ€ga att den Ă€r mycket bra, sĂ€rskilt för Pixel 3a XL som anvĂ€nder ett större (3700 mAh batteri). Även den mindre modellen (som anvĂ€nder ett 3000 mAh) batteri borde hĂ„lla dig hela dagen med medium anvĂ€ndning. Jag kommer att uppdatera den hĂ€r artikeln med mer detaljerade batterinivĂ„n och laddningstider snart.

Dom

Google-Pixel-3a-och-3a-XL-10

Prissatt till 39999 Rs respektive 44999 Rs, mÄste jag sÀga att Pixel 3a och 3a XL Àr lite tuffa att sÀlja, sÀrskilt pÄ en marknad som Indien dÀr vi har massor av andra alternativ. Vid den prissÀttningen gÄr dessa telefoner in pÄ det sÄ kallade flaggskeppsmördarsegmentet, dÀr vi för nÀrvarande har sÄdana som OnePlus 6T (recension) och LG G7 Plus ThinQ (recension). Sedan finns det de kommande, som OPPO Reno (10x zoom), Vivo iQOO, Samsung Galaxy A80 (första intryck) etc att kÀmpa med ocksÄ. Och om du kan strÀcka din budget lite, sÄ finns det ocksÄ telefoner som Samsung Galaxy S10e (recension) och Apple iPhone XR (recension). Om du frÄgar mig ÀndÄ kommer det verkliga hotet att komma frÄn den kommande OnePlus 7, som förvÀntas drivas av Snapdragon 855 SoC och sannolikt kommer att falla i samma prisklass. Och utan nÄgra krusiduller som en skÀrmskÀrning, lutning, pop-up-kamera, etc. att skryta med, har Pixel 3a och 3a XL mer nördvÀrde Àn massvÀrde. Jag önskar verkligen att Google skulle ha prissatt Pixel 3a-duon lÀgre, men som nu ser ut, skulle jag sÀga att de fortfarande förtjÀnar att vara pÄ listan om du vill ha en relativt prisvÀrd smartphone utan krusiduller som tar fantastiska foton. En prissÀnkning eller tvÄ, och Pixel 3a och 3a XL kan bara styra mellanomrÄdet, tro mig.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

UtmÀrkt bakre kamera Smidig prestanda och anstÀndig batteritid 3,5 mm headsetjack

Nackdelar

För dyr Selfie-kamera kan vara bÀttre

Foton av Raj Rout