Google Pixel 3a vs Pixel 3: pris i Indien och jÀmförda specifikationer

Google Pixel 3a vs Pixel 3: pris i Indien och jÀmförda specifikationer

“Google Pixel 3a Ă€r en mindre kraftfull Pixel 3, med ett plastskal och nĂ„got mer överkomligt prislapp”

Efter flera lĂ€ckor, rapporter och rykten har Google officiellt presenterat Pixel 3a-smarttelefonen. Det hĂ€r Ă€r en smarttelefon i mellanklass som ska konkurrera med telefoner som OnePlus 6T och andra liknande prisenheter. Naturligtvis har Google valt att gĂ„ med mellanprocessorer pĂ„ den nya Pixel 3a-serien, jĂ€mfört med telefoner frĂ„n Samsung och Apple som anvĂ€nder samma processor som deras dyrare varianter. ÄndĂ„, om du ville ha en prisvĂ€rd Pixel-smartphone i mellanklass, sĂ„ Ă€r det hĂ€r du ska fĂ„.

I det hÀr inlÀgget ska vi jÀmföra den nya Pixel 3a med Pixel 3-flaggskeppssmartphonen. Vi kommer att titta pÄ skillnaden i prissÀttning och specifikationer, bara för att se vad som skiljer sig mellan de tvÄ.

Google Pixel 3a vs Pixel 3-pris i Indien

Google har prissatt Pixel 3a till 39.999 Rs i landet. För en telefon med 4 GB RAM och Snapdragon 670-processor Àr det ganska dyrt. Telefonen kommer att finnas i tvÄ fÀrgalternativ, svart och vitt. Om du Àr intresserad kan du förbestÀlla telefonen frÄn Flipkart frÄn och med idag. Pixel 3 finns för nÀrvarande i Indien till ett pris av 56 000 Rs. Detta Àr för 64 GB-varianten, som levereras med 4 GB RAM. Telefonen finns i tre fÀrgalternativ.

Google-Pixel-3a-XL-15

Pixel 3a Àr dyrt för en telefon med en Snapdragon 670-processor. Du kan istÀllet spendera liknande belopp för att fÄ OnePlus 6T som har en flaggskepp Snapdragon 845-processor, eller kanske till och med OnePlus 7 nÀr den startar nÀsta vecka. Det finns ocksÄ Poco F1 frÄn Xiaomi och andra bÀttre utrustade telefoner tillgÀngliga till lÀgre priser. Men Pixel 3a har nÄgot som de andra telefonerna inte har, vilket Àr en fantastisk kamera och snabba programuppdateringar.

Google Pixel 3a vs Pixel 3 specifikationer

NĂ€r det gĂ€ller specifikationer finns det mĂ„nga skillnader i hĂ„rdvara. Som tidigare nĂ€mnts drivs Pixel 3a av en Snapdragon 670-processor, som Ă€r ihopkopplad med 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme. Å andra sidan har Pixel 3 Snapdragon 845-chipset, 4 GB RAM och upp till 128 GB intern lagring. NĂ€r det gĂ€ller design ser bĂ„da enheterna lika ut. De har bĂ„da dubbeltonfĂ€rgen pĂ„ baksidan, men Pixel 3a anvĂ€nder plast istĂ€llet för glas.

Pixel 3a har en 5,6-tums AMOLED-skÀrm med full HD + -upplösning och har ramar som liknar Pixel 3. Vid första anblicken kommer du förmodligen inte att kunna skilja pÄ om du inte tittar noga. Inramningarna Àr lite tjockare, och den har bara en enda 8-megapixelsensor för selfies, jÀmfört med de dubbla sensorerna pÄ Pixel 3. Pixel 3a fÄr dock ett 3,5 mm hörlursuttag, vilket skulle göra flera anvÀndare nöjda. Det behÄller ocksÄ Pixel 3s stereohögtalare. FingeravtryckslÀsaren Àr placerad pÄ baksidan, precis som dess dyrare syskon.

Google-Pixel-3a-och-3a-XL-10

I kameravdelningen Àr det ingen skillnad mellan Pixel 3a och Pixel 3. Det hÀr Àr bra nyheter för dem som Àlskar Pixel-kameran men inte hade rÄd med Pixel 3. Telefonen har samma 12-megapixel Sony-sensor pÄ baksidan med OIS och alla fantastiska mjukvarufunktioner. Detta Àr förmodligen den största försÀljningsargumentet för den hÀr telefonen. Bortsett frÄn detta kommer Pixel 3a med ett nÄgot större 3000 mAh batteri jÀmfört med 2 915 mAh-enheten pÄ Pixel 3. En USB Type-C-port Àr tillgÀnglig för snabb laddning och telefonen stöder dubbelt SIM-kort med ett fysiskt SIM-kort och ett sekundÀrt eSIM. TyvÀrr har telefonen inte trÄdlös laddningsteknik. Det har inte heller nÄgon IP-klassning, vilket innebÀr att du mÄste vara försiktig nÀr du Àr i nÀrheten av vatten.

Google-Pixel-3a-och-3a-XL-feat2

Pixel 3a Àr för dem som inte bryr sig mycket om plastkroppen, trÄdlös laddning eller en IP-klassning, och vill ha bÀsta möjliga kamera. Om det Àr du, bör du allvarligt övervÀga den hÀr telefonen, Àven om den inte Àr sÄ prisvÀrd som vi trodde.