Google Pixel 3a XL vs Pixel 3 XL: pris i Indien och jämförda specifikationer

Google Pixel 3a XL vs Pixel 3 XL: pris i Indien och jämförda specifikationer

“Google har officiellt lanserat mellanklass Pixel 3a XL som drivs av Snapdragon 670 och har en plastkropp”

Google Pixel 3a och Pixel 3a XL har läckt ut mycket och vi visste redan allt om telefonen redan innan den lanserades. Google har planerat att lansera något prisvärda Pixel-telefoner från ett tag nu. Slutligen är serien nu verklighet och den kommer att tävla mot telefoner som OnePlus 6T, Samsung Galaxy S10e och iPhone XR, åtminstone när det gäller prissättning. Innan vi jämför det med andra enheter i sitt prisklass, låt oss se hur det jämförs med den dyrare Pixel 3 XL.

Pixel 3a XL vs Pixel 3 XL-pris i Indien

Google släppte Pixel 3-serien i oktober förra året, och telefonerna har funnits i Indien sedan dess. 64 GB-versionen av Pixel 3 XL är prissatt till cirka 6 000 Rs i landet. Enheten har sett flera prissänkningar och du kan få en till så lågt som 57 000 Rs. 128 GB-varianten är prissatt till Rs 71.000.

Google-Pixel-3-XL-recension-91mobiles-01_thumb.jpg

Å andra sidan, trots kostnadsbesparingar, är Pixel 3a XL i mellanklassen inte exakt prisvärd. Det kostar 44999 Rs och kommer att säljas i Indien den 8 maj. Den kommer att finnas i svart eller vit färgalternativ, men den lila varianten kommer sannolikt inte att finnas tillgänglig i landet. Telefonen kommer att vara tillgänglig för förbeställning via Flipkart den 8 maj och frakt börjar den 15 maj. När det gäller prissättning är Pixel 3a XL billigare än Pixel 3 XL, men kan inte riktigt konkurrera med telefoner som OnePlus 6T. Låt oss ändå komma till specifikationerna.

Pixel 3a XL vs Pixel 3 XL specifikationer

Om du inte bryr dig om ett plastskal och mellanhårdvara men vill ha den bästa kameran kan Pixel 3a XL vara köpet för dig. Google har sänkt kostnaderna genom att välja en polykarbonatkropp med Asahi Glass på mellantelefonen. Den har fortfarande en dual-tone design, men är inte lika premium som glaskroppen på Pixel 3 XL. Det fula hacket från Pixel 3 XL finns dock inte längre på 3a XL. Den har en 6-tums full HD + AMOLED-skärm. Telefonen har en fingeravtrycksskanner på baksidan och har också ett hörlursuttag, vilket är trevligt.

Google-Pixel-3a-XL-18

Pixel 3a XL har en enda 8-megapixel främre kamera, jämfört med dubbla kamerainställningar på Pixel 3 XL. Lyckligtvis har stereohögtalarna inte tagits bort på mellanklassmodellen. Tidiga rykten och rapporter hade föreslagit att Google skulle kunna bli av med stereohögtalarna på telefonen. Låt oss nu prata om internt och andra hårdvaruaspekter av telefonen.

Jämfört med Pixel 3 XL är 3a XL inte lika kraftfull. Den drivs av Snapdragon 670-processorn, som är ihopkopplad med 4 GB RAM och upp till 64 GB intern lagring. Pixel 3 XL har den tidigare generationen Snapdragon 845 flaggskeppsprocessor, samma mängd RAM, men upp till 128 GB lagringsutrymme. Båda telefonerna har också eSIM-funktionalitet. Den mest imponerande funktionen hos den nya enheten är dock den bakre kameran. Den kommer att vara utrustad med samma fantastiska 12-megapixel snapper som finns på den dyrare Pixel 3 XL. Det här är bra nyheter för slutare, eftersom det inte kan förnekas att Pixel 3 har en av de bästa kamerorna på en telefon.

Google Pixel 3a XLGoogle Pixel 3a XL

För att göra Pixel 3a XL billigare var Google tvungen att ta bort trådlös laddning. Telefonen har dock ett större 3.700 mAh-batteri jämfört med 3.430 mAh-cellen på Pixel 3 XL. Den stöder 18 W snabb laddning via USB Type-C-porten. Telefonen kommer dock inte med någon IP-klassificering, så du kan inte simma eller dansa med den i regnet.

Således är Pixel 3a XL för de som vill ha en utmärkt kamera, men som inte är så angelägna om att ha en förstklassig glaskropp, IP-klassning, trådlös laddning och snabba prestanda.