Google Pixel 4-kamera kan erbjuda stöd för P3-brett fÀrgskydd

Pixel 4-kamerainstÀllning kan innehÄlla 16MP teleobjektiv och infraröd för 3D-ansiktsigenkÀnning

“Dold kod som finns i Google Camera-appen visar att Google har testat P3-fĂ€rgfĂ„ngst i breda fĂ€rger”

PÄ Google I / O 2019 meddelade företaget att Android snart kommer att fÄ stöd för breda fÀrgfoton. Google Pixel 3 ryktes att stödja P3-fÀrgskala, men det hÀnde inte. Nu, enligt en ny upptÀckt, kan Google Pixel 4 Àntligen lÀgga till funktionen med Google Camera-appen. FrÄn och med nu fÄngar och visar alla Android-smarttelefoner bilder i det Àldre sRGB-fÀrgutrymmet, och det beror pÄ att Android inte stöder P3-fÀrgomrÄdet Ànnu.

Kamerasensorerna pÄ de flesta nya Android-smartphones, och Àven skÀrmen, stöder bÄda P3-fÀrgskala. Men kamera- och fotoapparna pÄ Android stöder det inte eftersom det Àr mycket svÄrt att lÀgga till koden. Detta kommer sannolikt att förÀndras med introduktionen av Google Pixel 4. Koden som finns i Google Camera-appen av en senior XDA-utvecklare medlem möjliggör P3-brett fÀrgfÄngstfÄngst. Folk pÄ XDA testade en version av appen och kunde se skillnad i bildkvalitet.

Google-kamera-Display-P3_1

Bilderna som tagits med P3-fÀrgskalan har fÀrger som ligger utanför sRGB-intervallet. Det finns inte sÄ stor skillnad mellan bilderna som tagits med sRGB och P3, men fÀrger verkar verkliga. Om en scen innehÄller mÄnga fÀrger skulle skillnaden bli tydligare. Efter att Google meddelat stöd för den hÀr funktionen i Pixel 4 bör den ocksÄ vara tillgÀnglig i hela Android. Google Foton, sociala medieappar, display och mer bör stödja P3-fÀrgskala pÄ Android OS.

FrĂ„n och med nu Ă€r iPhones de enda smartphones som tar och visar bilder i P3-fĂ€rgskala. Bilder som tagits med den hĂ€r profilen visar cirka 25 procent fler fĂ€rger. Sedan iPhone 7 har alla Apple-telefoner stött den hĂ€r funktionen. Foton som delas frĂ„n en iPhone 7 eller senare till en Android-enhet visar inte de rikare fĂ€rgerna. Google Pixel 4 sĂ€gs ha dubbla bakre kameror med mer avancerade funktioner Ă€n de nuvarande modellerna. Även om Googles kamerateknik har hĂ„llit konkurrensen i schack kommer de nyare telefonerna att ta saker och ting.