Google Pixel 4 kan ha förbÀttrad dual-SIM-funktionalitet

Google Pixel 4 kan ha förbÀttrad dual-SIM-funktionalitet

“Pixel 4 skulle enligt uppgift levereras med dubbla SIM-kortplatser och erbjuder förbĂ€ttrat stöd för” Dual SIM, Dual Standby “-lĂ€ge”

Tillsammans med det faktum att söktitan kan förvÀntas introducera Google Pixel 4-duon i slutet av 2019, och att telefonerna skulle köra Android Q ur lÄdan, har en ny information dykt upp om smarttelefonen nyligen. Enligt ett nytt Ätagande i Android Open Source Project Gerrit lÀgger Google till egendomsvÀrden i ram- och telefonitjÀnsten för att upptÀcka om en enhet har lÀmplig hÄrdvarustöd för multi-SIM-funktionalitet. Dessutom bekrÀftar det ocksÄ att Ärets flaggskepp frÄn varumÀrket skulle ha dual-SIM-funktionalitet.

Google Pixel 2 och Pixel 3 kan tekniskt fungera som dubbla SIM-tjĂ€nster pĂ„ grund av deras vanliga SIM-kortplats och ett e-SIM. Men enligt Googles ‘@MadeByGoogle’ supportkonto pĂ„ Twitter kan det fysiska SIM-nĂ€tverket och eSIM-nĂ€tverket inte fungera samtidigt. Anledningen till detta Ă€r att bĂ„de de ovannĂ€mnda smartphones stöder lĂ€get Dual SIM, Single Standby (DSSS). TvĂ€rtom, nĂ€stan alla Android-smartphones med dubbla SIM-kort och de senaste iPhonesna stöder Dual SIM, Dual Standby (DSDS) -lĂ€ge, vilket innebĂ€r att det andra SIM-kortet kan anvĂ€ndas för att ta emot samtal och texter om huvud-SIM-kortet inte anvĂ€nds för dessa saker. Och slutligen finns det Dual SIM, Dual Active (DSDA) -lĂ€ge som gör att bĂ„da SIM-kortplatserna kan vara aktiva för samma Ă€ndamĂ„l samtidigt.

Pixel4

Pixel 3 saknar en andra radio, och dÀrför stöder den inte DSDA, som ofta efterfrÄgades sedan Pixel 2 introducerades eftersom bÄda SIM-korten Àr aktiverade kan vara anvÀndbart för de flesta.

Nu anger det nya systemegenskapsvĂ€rdet som Google lĂ€gger till sitt kommande flaggskepp (er) “skilja enheter som stöder aktivering av dubbelt SIM-lĂ€ge frĂ„n de som inte gör det, Ă€ven om de har tvĂ„ eller flera SIM-kort.”Och en ny funktion skulle returnera vĂ€rdet ‘true’ om DSDA (anvĂ€ndning av flera SIM-kort samtidigt för att registrera sig i nĂ€tverket) stöds av smarttelefonen och av operatören. Enligt en kommentar frĂ„n en Googler i engagemanget krĂ€vs att funktionen ocksĂ„ skiljer 2018 Pixel frĂ„n 2019 Pixel eftersom den nuvarande versionen har tvĂ„ SIM-kort, men dual-SIM-funktionalitet Ă€r begrĂ€nsad, medan den kommande Pixel 4 ocksĂ„ skulle stödja dubbla SIM-kort som Ă€r aktiva samtidigt.