Google Pixel 4 kan komma med luftgester som liknar LG G8s Air Motion-system

Google Pixel 4 kan komma med luftgester som liknar LG G8s Air Motion-system

“Pixel 4-smarttelefonen kommer sannolikt att ha ett Soli-radarchip för luftgester”

NÀsta generationens smartphones i Pixel-serien fÄr samma behandling som sin föregÄngare Pixel 3 och Pixel 3 XL frÄn ryktet. Pixel 4 och Pixel 4 XL lanseras fortfarande mÄnader borta, men vi vet redan mycket om smartphones. Senast lÀckte vÀlrenommerade renderingar av Pixel 4 ut för att avslöja en fyrkantig kamerainstÀllning pÄ baksidan och en skÀrmskÀrm framför. Nu finns det rapporter om att handenheten kan komma med luftgester för handsfree-support.

pixel_4_soli_1Upphovsman: 9to5Google

Enligt 9to5Googlekommer Pixel 4 att levereras med ett Soli-radarchip som Google meddelade vid sin I / O Keynote 2015. Även om chipet sannolikt kommer att ha en nagelstorlek, var dess exakta anvĂ€ndning inte tydlig förrĂ€n en rapport frĂ„n XDA-utvecklare. Publikationen har hittat bevis för handgester till “Skip” och “Silence” -medier pĂ„ Googles senaste Android Q OS, med koden som hĂ€nvisar till en “Aware” -sensor – som tros vara det anvĂ€ndarvĂ€nliga namnet pĂ„ Soli.

Tekniken, som utvecklats av Googles ATAP-division, sÀgs stödja handgester och vidarebefordra data till applikationer för handsfree-kontroll pÄ Pixel 4-smarttelefonen. För att ytterligare bekrÀfta rapporten gav USA: s certifieringsmyndighet FCC en ren chit till Googles Project Soli.

Speciellt Ă€r luftgester inte en ny sak och Pixel 4 kommer inte att vara den första smarttelefonen som anvĂ€nder tekniken. Samsung hade infört ett Ă„r sedan med Galaxy S4, som gjorde det möjligt för anvĂ€ndare att vinka handen över handenheten för att klicka pĂ„ selfies, Ă€ndra musikspĂ„ret, se en förhandsvisning av ett e-postmeddelande och utföra en massa andra funktioner. LG introducerade nyligen sitt flaggskepp G8 med ett “Air Motion” -system som anvĂ€nder en flygsensor för att kĂ€nna igen handgester.