Google Pixel Android Q Beta 4 bootloop bug fixat med ny uppdatering

Google Pixel Android Q Beta 4 bootloop bug fixat med ny uppdatering

“Android Q Beta 4-uppdateringen fick flera Pixel-enheter att fastna i en bootloop”

Tidigare denna mÄnad, nÀr Google sÄdd ut den fjÀrde betaversionen för Android Q, orsakade det en bootloop-frÄga pÄ vissa Pixel-enheter. Uppdateringen medförde flera nya funktioner och förbÀttringar jÀmfört med den tredje betaversionen, men problemen fanns kvar. Bootloop-problemet var dock stort och Google stoppade omedelbart lanseringen nÀr det hörde talas om problemet. Flera anvÀndare med Pixel 2 XL och vissa Pixel 3-Àgare fastnade med enheter som inte startade efter installationen av uppdateringen.

Vi har löst problemet som pÄverkar vissa anvÀndare nÀr vi uppdaterar till Beta 4 och vi Äterupptar uppdateringar. Alla inskrivna enheter fÄr en ny Beta 4-uppdatering till QPP4.190502.019 (Àven de med Beta 4 QPP4.190502.018 installerade). Vi har ocksÄ uppdaterat nedladdningsbara bilder för utvecklare. pic.twitter.com/7xxCemrfXa

– Android-utvecklare (@AndroidDev) 11 juni 2019

Google har nu slĂ€ppt en ny version av Android Q Beta 4 och har Ă„terupptagit lanseringen. Den hĂ€r uppdateringen Ă„tgĂ€rdar bootloop-problemet och kan nu installeras utan bekymmer. Företaget bekrĂ€ftade pĂ„ Twitter att det hade börjat lansera en ny OTA-uppdatering för kompatibla enheter. Den publicerade ocksĂ„ nedladdningsbara firmwarebilder för alla enheter pĂ„ utvecklarens webbplats. Även de som lyckats installera Android Q Beta 4 ordentligt har fĂ„tt den nya uppdateringen.

Den nya Android Q Beta 4-versionen har versionsnumret QPP4.190502.019. Den tidigare versionen mÀrktes QPP4.190502.018. För dem som redan har den tidigare Beta 4 igÄng var den nya uppdateringen vÀldigt liten. Den vÀgde ungefÀr 400 kb, men för dem som fortfarande anvÀnder Android Q Beta 3 Àr uppdateringsstorleken större. Det finns inga nya funktioner pÄ den hÀr versionen och den anvÀnder fortfarande den nya juni Android-sÀkerhetsplÄstret.

Google Pixel Android Q Beta 4-uppdatering av problemet med bootloop-problem

Om du har fÄtt denna OTA rekommenderar vi att du installerar den direkt. De som mötte bootloop-problemet kan ocksÄ ladda ner firmware-avbildningen och installera uppdateringen manuellt. Om inte, kan du rulla tillbaka till Beta 3 och vÀnta pÄ OTA-uppdateringsmeddelandet för Beta 4 att komma fram. Som nÀmnts i början rullar uppdateringen för nÀrvarande ut till alla kompatibla Pixel-smartphones.

Android Q Beta 4-uppdateringen innehöll massor av nya Àndringar som dynamiska systemuppdateringar, adaptiva aviseringar, nya accentfÀrger i Theming och flera andra UI-Àndringar ocksÄ. Den slutliga stabila utgÄvan av Android Q bör vara ute under Q3 2019. Gissa vad det kommer att kallas?