Google Pixel Watch möjliga design avslöjas via ny patentansökan

Google Pixel Watch möjliga design avslöjas via ny patentansökan

“Pixel Watch kan meddelas senare i Ă„r, tillsammans med Pixel 4”

Google Pixel Watch Àr Äterigen i nyheterna. Rykten om en Google-tillverkad smartklocka har svÀvt sedan flera Är och det kanske Àntligen kommer i Är. Enligt de senaste rapporterna kan Pixel Watch tillkÀnnages senare i Är. Nu, för att lÀgga till rykten, har designen av Watch avslöjats tack vare en patentansökan frÄn Google. Naturligtvis kommer Pixel Watch att vara en direkt tÀvling för Apple Watch, som för nÀrvarande Àr marknadsledande inom wearables-segmentet.

Det nya patentet, upptÀckt av Patentligt Apple, visar en snabbvÀxlingslÄsmekanism för den ryktade klockan. Google hade lÀmnat in patentet under andra kvartalet 2017, men det publicerades just igÄr av US Patent and Trademark Office (USPTO). Det betyder att företaget har arbetat pÄ Pixel Watch under en lÀngre tid, men det Àr inte riktigt en överraskning.

SkÀrmdump 05-04-2019 kl.48.33

Som du kan se frÄn skisserna ovan Àr patentansökan för en lÄsmekanism som gör det möjligt för anvÀndare att byta band med en knapptryckning. I Fig. 3A förklarar Google att man anvÀnder en fjÀderlÄs, medan Fig. 5A (nedan) anvÀnder en knapp och Fig. 4C visar anvÀndningen av magneter för att göra det enkelt att byta remmar. Du kan ocksÄ se utformningen av Pixel Watch i diagrammen. Smartklockan har en cirkulÀr urtavla som Àr vanligt i de flesta Wear OS-klockor.

SkÀrmdump 05-04-2019 kl.49.01 PM

I januari i Är köpte Google nÄgra patent och teknik frÄn klocktillverkaren Fossil, vilket visade att vi verkligen kan förvÀnta oss en smartklocka frÄn internetsökningsjÀtten. En Google-tillverkad smartklocka har flera fördelar jÀmfört med andra Wear OS-klockor. Eftersom det Àr en Google-enhet kommer den att bli den första som fÄr nya Wear OS-uppdateringar. Vi kan ocksÄ förvÀnta oss att företaget starkt förlitar sig pÄ att Google Assistant skiljer Pixel Watch frÄn andra mÀrken. Google har redan visat att de kan anvÀnda programvara för att göra saker fantastiska, till exempel kameran pÄ Pixel-smartphones.