Google planerar att öka Chromes laddningshastigheter för sidor du besöker igen

Google planerar att öka Chromes laddningshastigheter för sidor du besöker igen

“Den hĂ€r funktionen – redan tillgĂ€nglig för webblĂ€sare Safari och Firefox – kommer att öka minneskonsumtionen i Chrome ytterligare”

Google planerar att integrera en ny funktion i webblĂ€saren Chrome som gör det snabbare att ladda sidor du tidigare har besökt. Funktionen heter ‘bfcache’ (bakĂ„t-framĂ„t-cache) och skapar en cachad version av webbsidor nĂ€r du besöker dem. Det kommer naturligtvis inte att förbĂ€ttra sidhastighetshastigheter pĂ„ nya sidor du besöker. Safari- och Firefox-webblĂ€sare har redan funktionen, sĂ„ Google matchar sina hastigheter med den bfcache-drivna Chrome-webblĂ€saren.

Hur bfcache fungerar Àr att den lagrar en webbplats status nÀr nÄgon gÄr till en ny sida. För nÀrvarande rekonstruerar Chrome sidan frÄn grunden nÀr anvÀndarna gÄr tillbaka till sidan, men bfcache lÄter den rekonstruera sidan snabbt frÄn minnet. Och om anvÀndaren Äterkallar stegen framÄt en gÄng till kommer Chrome att ta ut den sidan ur sitt minnecache. Tydligen besöks 19 procent respektive 10 procent av webbsidorna pÄ Chrome för Android respektive stationÀra datorer, sÄ den hÀr funktionen kan vara anvÀndbar för mÄnga anvÀndare.

Enligt CNET, Google-ingenjörschef Addy Osmani som arbetar med Chrome, sĂ€ger att teamet kommer att göra ett experiment om denna cacheteknologi 2019 och hoppas kunna rulla ut i Chrome det kommande Ă„ret. Denna bfcache-teknik kommer att konsumera mer minne – redan en öm plats för Chrome. Dessutom kan detta skapa ett integritetshĂ„l.

Osmani citerades med att sĂ€ga, “Att köra JavaScript pĂ„ sidor som inte finns dĂ€r frĂ„n anvĂ€ndarens perspektiv Ă€r ett stort potentiellt integritetsproblem, varför vi kommer att Ă€ndra Chrome-arkitekturen för att sĂ€kerstĂ€lla att detta inte hĂ€nder.” Detta krĂ€ver att Chrome stoppar webbaserade Java-program frĂ„n minnet trots att de lagras i cacheminnet.