Google Play-butiken tar bort flera kinesiska appar pÄ grund av annonsbedrÀgerier

Google Play-butiken tar bort flera kinesiska appar pÄ grund av annonsbedrÀgerier

”Appar som Selfie Camera ingick i en lista med appar som togs bort frĂ„n Google Play-butiken”

Flera Android-appar som utvecklats av en kinesisk utvecklare har visat sig begÄ annonsbedrÀgerier. Efter Buzzfeed News upptÀckte dessa appar, sprang Google till handling och tog bort dem alla frÄn Play Store. NÄgra av dessa appar har fÄtt miljontals nedladdningar och en av dem, Selfie Camera-appen, hade korsat 50 miljoner nedladdningar. Detta Àr ett storskaligt annonsbedrÀgeri som har gÄtt obemÀrkt förbi ett tag.

En kinesisk utvecklare som kallas DU-gruppen har krediterats som utgivare av dessa appar. Detta företag Ă€gs delvis av det kinesiska teknikföretaget Baidu, men har drivit som en separat enhet sedan förra Ă„ret. De appar som togs bort frĂ„n Play Store innehöll kod som automatiskt skulle trycka pĂ„ annonser i appen utan anvĂ€ndarens medgivande. Även om appen inte kördes i bakgrunden skulle koden göra sitt arbete och klicka pĂ„ annonser. Detta skulle dĂ„ tömma batteriet och anvĂ€nda data.

Kredit - Buzzfeed NewsKredit – Buzzfeed News

Som du kan se ovan har den populÀra Selfie Camera-appen, som har laddats ner över 50 miljoner gÄnger, i hemlighet utnyttjat anvÀndare. Andra appar inkluderar, RAM Master, AIO-ficklampa, Omni Cleaner, Smart Cooler och Total Cleaner. Det hÀr Àr bara de appar som har utvecklats av DU Group. Dock, Buzzfeed News har upptÀckt flera fler appar som ingÄr i systemet för annonsbedrÀgeri.

De flesta av dessa appar anvĂ€nder annonser som visas via AdMob-plattformen frĂ„n Google eller Twitters MoPub. Apparna frĂ„n DU Group avslöjade inte att de var anslutna till företaget. De visade sig ocksĂ„ samla in data och skicka dem till Kina, vilket Ă€r Ă€nnu vĂ€rre. Över 5000 appar undersöktes av Buzzfeed News. Medan de flesta av dessa appar nu har tagits bort frĂ„n Google Play-butiken, finns det fortfarande nĂ„gra. Enligt rapporten Ă€r annonsbedrĂ€gerier vanliga i Kina och kommer sannolikt att fortsĂ€tta. Google bör dock göra mer för att förhindra att sĂ„dana saker hĂ€nder.