Google Play för att begrÀnsa appar med hatprat, sexuellt innehÄll och marijuana-försÀljning

Google tog bort sju stalkware-appar frÄn Play Store

”Google kommer inte lĂ€ngre att göra fel försĂ€ljning av marijuana eller marijuana-relaterade produkter via appar ”

I ett försök att göra Google Play-butiken mer familjevÀnlig gör Mountain View-företaget policyÀndringar för vilken typ av applikationer det accepterar. Den senaste Àndringen begrÀnsar applikationer som omfattar marijuana-försÀljning. Enligt Google Àr nÄgra av exemplen pÄ vanliga övertrÀdelser att tillÄta anvÀndare att bestÀlla marijuana genom en shoppingvagnfunktion i appen, hjÀlpa anvÀndare att ordna leverans eller hÀmtning av marijuana och underlÀtta försÀljningen av produkter som innehÄller THC. Det Àr ganska tydligt att Google vill begrÀnsa de appar som gör det lÀttare för ungdomar att fÄ tag pÄ ogrÀs, trots att det Àr lagligt i vissa delar av vÀrlden.

Google-Play-Store-Feature-Image-Teal (1)

Google kommer inte lĂ€ngre att begĂ„ försĂ€ljning av marijuana eller marijuana-relaterade produkter via appar. I ett uttalande sa Google, ”Dessa appar mĂ„ste flytta kundvagnens flöde utanför sjĂ€lva appen för att följa denna nya policy. Vi har varit i kontakt med mĂ„nga av utvecklarna och arbetar med dem för att svara pĂ„ tekniska frĂ„gor och hjĂ€lpa dem att genomföra Ă€ndringarna utan kundstörningar. ”

NĂ€r det gĂ€ller hatprat sĂ€ger Google att det inte tillĂ„ter appar som frĂ€mjar vĂ„ld eller uppmuntrar hat mot individer eller grupper baserat pĂ„ ras eller etniskt ursprung, sexuell lĂ€ggning, kön, könsidentitet eller nĂ„gon annan egenskap som Ă€r förknippad med systemdiskriminering. eller marginalisering. Före dagens förĂ€ndring förbjöd företaget ”sexuellt uttryckligt innehĂ„ll”, nu har det nu Ă€ndrat policyn till ett enkelt förbud mot sĂ„dant innehĂ„ll. Detta inkluderar Ă€ven appar som marknadsför sexrelaterad underhĂ„llning.

Google krĂ€ver att appar som erbjuder mekanismer för att ta emot randomiserade virtuella objekt frĂ„n ett köp (dvs. ”loot boxes”) mĂ„ste tydligt avslöja oddsen för att ta emot dessa artiklar före köpet. Det förbjuder ocksĂ„ appar som underlĂ€ttar eller frĂ€mjar försĂ€ljning av förfalskade varor, vilket Ă€r en vanlig form av bedrĂ€geri. Slutligen sa Google att det inte skulle tillĂ„ta appar som uppmuntrar eller inducerar intrĂ„ng i immateriella rĂ€ttigheter.