Google Play har 98 procent fÀrre appar som krÀver samtals- och SMS-tillstÄnd, sÀger företaget

Google tog bort sju stalkware-appar frÄn Play Store

“Google har ocksĂ„ uppdaterat sina riktlinjer för att göra Google Play-appar sĂ€krare och sĂ€krare för anvĂ€ndare ”

PÄ Google I / O 2019 meddelade sökjÀtten att svindlande 2,5 miljarder enheter runt om i vÀrlden anvÀnde Android. Det finns miljontals mÀnniskor som anvÀnder Googles appbutik för mÄnga behov och med en sÄ stor anvÀndarbas mÄste Google se till att anvÀndarna har mer kontroll och transparens. Med detta i Ätanke hade företaget introducerat mÄnga nya funktioner för Android Q och ett starkare fokus pÄ integritet och sÀkerhet. Detta inkluderar ocksÄ Àndringar av Google Plays utvecklarpolicy. Faktum Àr att Google sa att antalet appar som behöver samtals- och SMS-tillstÄnd har minskat med 98 procent i Play Store.

google-play-store-icon
Google startade dessa Àndringar med Project Strobe i oktober 2018 och dÀrför Àr det bara de appar som valts som standard SMS eller samtalsapplikation som krÀver sÄdana behörigheter. Google har ocksÄ skÀrpt granskningsprocessen för nya appar. Enligt de nya riktlinjerna kan utvecklare behöva vÀnta mer innan deras appar Àntligen fÄr godkÀnnande. Google har sagt att detta Àr för att sÀkerstÀlla att kvaliteten pÄ apparna Àr av hög standard innan de gÄr live i Play Store.

Google Play fÄr nytt granskningssystem

Google uppdaterar ocksÄ sina apprecensioner och betyg i grunden. FrÄn och med nu tar Google Play-betyg hÀnsyn till recensioner överallt, bÄde för nya och gamla versioner. Kort sagt, Google betygsÀtter dem inte som gamla eller nya. Detta kan vara svÄrt för anvÀndare som vill veta den senaste feedbacken och Àldre recensioner kan förvirra dem att tro att en viss app fortfarande Àr buggy. DÀrför kommer internetsökningsjÀtten att Àndra algoritmen i augusti för att ge mer relevans för senaste betyg och recensioner. Google har inte gÄtt in pÄ hur det nya betygsbeloppet kommer att berÀknas men utvecklare kan börja granska sina nya betyg frÄn och med idag.

KĂ€lla 1, 2

[Previous Story]Huawei tillkÀnnager en lista över telefoner som kommer att fÄ Android Q-uppdatering

[Next Story]BoAt Stone 1400 trÄdlös högtalare lanserades i Indien, till ett pris av 5499 Rs