Google retar ‘visionen för spelets framtid’ inför GDC 2019

Google retar 'visionen för spelets framtid' inför GDC 2019

“Googles senaste teaser visar en hel massa futuristiska arenor, vilket antyder lanseringen av en spelplattform som strĂ€cker sig över alla genrer och former.”

Game Developer Conference 2019 Àr mindre Àn en vecka borta, och med rÀtta har Google tappat sin andra, mindre kryptiska teaser före sin grundton den 19 mars. Företaget Àr ganska optimistiskt och entusiastiskt över en sektor dÀr det inte riktigt varit en dominerande kraft och hoppas möjligen att dess senaste tillkÀnnagivande kommer att förÀndra det. För att vara uppriktig avslöjar teasern inte vÀldigt mycket, men visar en hel massa miljöer som medeltida, apokalyptisk, avlÀgsen skog och sci-fi-racing, eventuellt antyder att vad det Àn kommer att lansera, kommer att tÀcka ett brett utbud av spel genrer.

Samla runt nĂ€r vi presenterar Googles vision för spelets framtid pĂ„ # GDC19. GĂ„ med oss ​​live 3/19 klockan 10:00 PT → https://t.co/rb6fN26PDi pic.twitter.com/Vd242KZAWO

– Google (@Google) 12 mars 2019

Detta stÀrker ytterligare fallet för en kommersiell, publicerad lansering av Googles spelströmningsplattform, tidigare testad under Project Stream. Googles idé bakom strömning av ett spel via en molnserver Àr baserad pÄ mobilitetsprinciperna, baserade pÄ vilka de flesta av oss för nÀrvarande arbetar. Med stÀndigt ökande eldkraft pÄ mobila enheter kan det snart vara möjligt att strömma en tungviktig AAA-titel pÄ din smartphone. Detta koncept kan sÄ smÄningom stava slutet pÄ dedikerade spelkonsoler, eftersom spel kan vara vÀrd pÄ molnservrar och dÀrefter spelas pÄ mobila enheter i sin fulla avatar.

Google kan ocksÄ titta pÄ en Netflix-liknande prenumerationsmodell, dÀr du kan betala en mÄnatlig prenumerationsavgift (eller en hyra, om du vill) för att fÄ tillgÄng till en hel massa spel, vÀrd och spelas pÄ en molnserver. Detta kommer i huvudsak att bli en slags interaktiv filmströmningstjÀnst och kan i grunden förÀndra hur vi ser pÄ spel i sin nuvarande form. Men reaktioner pÄ internet har inte delat Googles uppenbara entusiasm bakom denna idé, och mÄnga pÄpekar att de flesta av vÀrldens internetanvÀndare inte ens har en brÄkdel av den bandbredd och stabilitet som krÀvs för att strömma sÄ stora mÀngder data, Àn mindre med tanke pÄ kostnaden för att utnyttja sÄdana höga FUP-internetplaner.

Vi ska prata om spelets framtid! Du kan titta pĂ„ den live den 3/19 klockan 10:00 PDT → https://t.co/L7tIKMW7HF

– Rick Osterloh (@rosterloh) 12 mars 2019

Andra rapporter tyder ocksÄ pÄ att Google kanske ocksÄ tittar pÄ spelhÄrdvara, med en platshÄllare som redan har lagts till i Google Store för vad som helst som lanseras vid GDC 2019. Bland möjligheterna finns en dedikerad styrenhet för mobila enheter (vars patent upptÀcktes nyligen ) som hjÀlper anvÀndarna (nÄgot) att behÄlla konsistensen av konsolspelupplevelsen pÄ mobiltelefoner. Det kan ocksÄ vara möjligt att Google kommer att starta en mikrokonsol, som liknar Ouya-konsolen som blev en framgÄng för crowdfunding redan 2012, men sÄ smÄningom bleknade ut pÄ grund av flera brister och brist pÄ utvecklarstöd.

Googles senior vice president för hĂ„rdvara, Rick Osterloh, har ocksĂ„ twittrat om evenemanget, vilket ytterligare bekrĂ€ftar att det kommer att meddelas om spelhĂ„rdvara vid Googles stora stĂ€nk vid GDC 2019. Även om detta har format sig att bli Googles officiella stora penningintrĂ€de i spel, borde Sony, Microsoft och Nintendo vara oroliga? Inte bara Ă€nnu, kanske, men det finns inget sĂ€tt att faststĂ€lla vad framtiden innebĂ€r.