Google skulle enligt uppgift avslöja prenumerationen på spelströmning den 19 mars

Google skulle enligt uppgift avslöja prenumerationen på spelströmning den 19 mars

“En kryptisk inbjudan och en teaser f√∂r Googles presentation p√• GDC 2019 antyder att s√∂kmotorj√§tten √§ntligen √§r inst√§lld p√• att introducera sig i stor tid inom spel.”

Smartphone-spel är trevligt massivt nuförtiden, men när man pratar om Google skulle man inte riktigt anse dem för att vara en enorm enhet inom spelområdet. Allt som verkar vara på väg att förändras, med rapporter över internet som tyder på att Google knappt en månad från att göra sitt första, officiella stora stänk till spelområdet. Nyheten kommer på baksidan av en ganska kryptisk inbjudan som Google påstås ha delat med ett utvalt gäng publikationer före dess grundton på Game Developer Conference som är planerad att träffa scenen den 19 mars i San Francisco.

Det ordspråkiga stora stänk, enligt vad vi förstår, är att göra med Googles Project Stream, som det redan har gett ett urval av för att välja användare inom det offentliga forumet. Vad som kan lanseras på GDC 2019 är en helt ny prenumerationstjänst för spel, vilket gör den ungefär som en interaktiv version av Netflix. Det finns flera fördelar med att bygga en plattform som denna, och med en ständigt ökande överlappning av enhetsform, Googles redan demoed streaming-tjänst, mer beroende av molnservrar och stadigt bättre internetanslutning, är det mycket vettigt att Google skulle introducera sig till spel.

Google GDC 2019 teaser - i text

Flera rapporter har citerat branschkällor och uppgett att företaget för närvarande diskuterar med spelutgivare att samarbeta med. Vad den här tjänsten kan ge är en plattform för utgivare att inkludera när de startar ett spel. Med det skulle utvecklare vara övertygade om kompatibilitet över flera plattformar och en mycket bredare uppsökning för entusiaster eller till och med första gången spelare. Med en sådan tjänst skulle spel spelas på en molnserver och sedan strömmas över ett brett utbud av kompatibla enheter, inklusive konsoler och till och med Chromecast-enheter. Potentiellt kan detta förändra själva kravet på en konsol Рom spel kan streamas och spelas på vilken enhet som helst via en prenumeration, och tv-apparater nuförtiden har integrerad Chromecast ändå, är själva behovet av en konsol förbi.

En sådan funktion skulle dock kräva mycket hög internetbredd, enhetligt låg latens, konsekventa pinghastigheter och massor av data, om du skulle spela de absolut bästa titlarna på vilken enhet som helst. Endast en handfull länder har för närvarande en sådan kvalitet av nätverk, som också står inför störningar beroende på vilken region du befinner dig i. Därför återstår det att se hur en sådan tjänst skulle bli verklighet. På papper låter emellertid utsikterna lika lukrativa som alla anmärkningsvärda tekniska innovationer för sent.

Google är på väg att ta scenen vid GDC 2019, där vi kommer att lära känna sina planer. Plattformskompatibilitet verkar vara namnet på spelet, med Microsoft kommer också att öppna sitt utvecklingspaket för Xbox Live för alla enheter i ett försök att förena spelare och erbjuda dem mångsidighet med flera enheter.