Google slutar erbjuda iPhone-anvÀndare obegrÀnsade sÀkerhetskopior

Google slutar erbjuda iPhone-anvÀndare obegrÀnsade sÀkerhetskopior

SÄ bra som de nya funktionerna i Googles just avslöjade Pixel 4 och 4 XL-telefoner Àr, tar telefonerna ett steg bakÄt i ett avseende: AnvÀndarna kan inte ladda upp en obegrÀnsad mÀngd originalkvalitetsfoton till sitt konto gratis .

VĂ€rre Ă€r att Apple iPhone-anvĂ€ndare för nĂ€rvarande fortfarande kan. Google har kallat denna iPhone-förmĂ„ga en “bug” och arbetar för att stĂ€nga av iPhone-anvĂ€ndares tillgĂ„ng till obegrĂ€nsade fotobackups för att förhindra att deras konkurrens fĂ„r en förmĂ„n som deras egen produkt inte tillĂ„ter.

Förvirrad? Det finns mÄnga rörliga delar. HÀr Àr vad du ska veta om den nya policyn.

Googles sÀkerhetskopieringstjÀnst för foton

Ursprungligen erbjöd Google Pixel-anvÀndare obegrÀnsat fotolagring: Pixlarna 1 till 3 inkluderade erbjudandet. Det lÄter anvÀndare sÀkerhetskopiera alla foton de ville ha pÄ deras Google Photos-konto i sin fullstÀndiga originalupplösning.

Med utrullningen av Pixel 4 kan anvĂ€ndarna fortfarande lagra ett obegrĂ€nsat antal “högkvalitativa” foton, men alla originalkvalitetsfoton som de lagrar kommer att rĂ€knas till kontots 15 GB-lock – en lagringskapacitet som ocksĂ„ mĂ„ste strĂ€cka sig över allt annat som anvĂ€ndaren har i Google Drive.

Om du inte Àr en kraftanvÀndare kanske du inte mÀrker det. Men vissa lÄngvariga Pixel-fans kommer plötsligt att ha slut pÄ lagringsutrymme om de inte tar bort bilder eller uppgraderar till ett premiumkonto.

Och för att lÀgga förolÀmpning mot skada stÄr inte alla deras iPhone-bÀrande vÀnner inför samma problem.

iPhone-Ă€gare fĂ„r obegrĂ€nsade sĂ€kerhetskopior … för nu

iPhone-anvÀndare fÄr för nÀrvarande fortfarande det kostnadsfria lagringsutrymmet pÄ grund av hur deras filformat lagras. Alla telefoner som kör iOS 11 eller senare anvÀnder högeffektiv bildkodningsformat eller HEIC.

Som namnet antyder Ă€r det ett sĂ€rskilt effektivt sĂ€tt att lagra bilder. Eftersom Google Photos-systemet anvĂ€nder filstorlek för att avgöra vad som kvalificerar sig som en nu-premiĂ€r “originalkvalitet” -uppladdning och vad som bara Ă€r en “högkvalitativ” uppladdning, ger HEIC-filer ett frikort, och formatet rĂ€knas inte till 15 GB begrĂ€nsa.

I teorin betyder detta att iPhone-anvÀndare kunde lagra obegrÀnsade bilder pÄ Google Foto, eftersom bilderna i HEIC-format aldrig kommer att utlösa datakapseln.

Google sĂ€ger att “Fix” kommer

Naturligtvis vill Google inte att iPhone-anvÀndare ska ha det obegrÀnsade kostnadsfria lagringsutrymmet som det bara skÀr av frÄn Pixel-Àgare.

Som en Google-talesman sa till Android Police:

“Vi Ă€r medvetna om detta fel och arbetar för att Ă„tgĂ€rda det.”

Inget ord Ànnu om vad som kommer att hÀnda med de Àldre filer som överskrider 15 GB-grÀnsen, men Ätminstone kan vi förvÀnta oss att iPhone-anvÀndare snart mÄste drabbas av alla samma godtyckliga lagringsbegrÀnsningar som Pixel-Àgarna.

LÀs mer av de senaste tekniska nyheterna pÄ Tech.co