Google Sound Amplifier och Live Transcribe-appar Àr utformade för att hjÀlpa hörselskadade

Google Sound Amplifier och Live Transcribe-appar Àr utformade för att hjÀlpa hörselskadade

“Sound Amplifier-appen förbĂ€ttrar ljudets volym och klarhet, medan Live Transcribe Ă€r ett transkriptionsverktyg”

Google har arbetat med att göra det lÀttare för alla att anvÀnda Android OS och har som sÄdan inkluderat hjÀlpfunktioner för personer med olika förmÄga ett tag nu. Operativsystemet har hjÀlpfunktioner för synskadade (TalkBack för att tala objekt pÄ skÀrmen) och kompatibilitet med hörapparater för hörselskadade. Mountain View-jÀtten verkar vara mer benÀgen mot personer med funktionsnedsÀttning eftersom den har lanserat tvÄ nya appar för hörselskadade.

Google Sound Amplifier och Live Transcribe

Företaget har lanserat Google Sound Amplifier och Google Live Transcribe för personer med olika hörselnedsÀttning. Appen Sound Amplifier Àr utformad för att arbeta med ljudets volym och klarhet. Denna app Àr mer lÀmpad för personer som har mindre allvarlig hörselnedsÀttning och kan höra med hjÀlp av hörapparater. LjudförstÀrkaren förstÀrker, som namnet antyder, ljudutgÄngen. Det hjÀlper dock ocksÄ mÀnniskor som kan höra mer genom ett öra Àn det andra eftersom det tillÄter anvÀndare att justera instÀllningarna för vÀnster och höger hörlurar. Appen lÄter ocksÄ anvÀndare justera ljudförstÀrkningen, finjustera kvaliteten och kontrollera brusreducering. Google Sound Amplifier finns redan i Play Store som en stabil app. NÀr du har laddat ner den gÄr du helt enkelt till InstÀllningar> TillgÀnglighet> LjudförstÀrkare> AnvÀnd tjÀnst.

google_logo

Google Live Transcribe Àr avsett för personer med svÄrare hörselnedsÀttning, som inte kan lita pÄ hörapparat för att lyssna. Som namnet antyder Àr appen ett transkriptionsverktyg som kan konvertera tal till text i realtid. Appen anvÀnder mer Àn 70 sprÄk och dialekter och kan ocksÄ underlÀtta tvÄsprÄkiga samtal. Google hÀvdar att anvÀndarna inte behöver oroa sig för konversationernas integritet, eftersom de transkriberade texterna lagras pÄ sjÀlva smarttelefonen och inte pÄ Googles servrar. Google meddelade att appen har utvecklats i samarbete med Gallaudet University, en uppskattad institution för forskning om hörselnedsÀttning. FrÄn och med nu Àr Live Transcribe-appen fortfarande i tidig Ätkomstfas men Àr tillgÀnglig för nedladdning frÄn Play Store.

Den teknik som driver Live Transcribe-appen finns pÄ Google Pixel 3 och kan aktiveras sÄ att Live Transcript vÀxlas i tillgÀnglighetsinstÀllningarna.