Google stoppar automatisk synkronisering av filer mellan Drive och Photos

Google Photos - Featured

“Google sĂ€ger att flytten Ă€r utformad för att förhindra oavsiktlig radering av objekt över plattformar”

I sitt nuvarande lÀge synkroniserar Google automatiskt foton och videor mellan Drive och Photos. Det kommer dock att Àndras frÄn och med den 10 juli dÄ Mountain View-jÀtten meddelade att den inte lÀngre skulle synkronisera eller ta bort filer som laddats upp till Foton och Drive. Detta innebÀr att anvÀndare mÄste ladda upp och ta bort filer manuellt varje gÄng. Google sÀger att flytten kommer efter feedback frÄn anvÀndare som pÄstod sig ha förvirrat över anslutningen mellan de tvÄ tjÀnsterna och Àr utformad för att förhindra oavsiktlig radering av objekt över plattformar.

Google Foton - Utvalda

Dessutom finns det en ny funktion som heter “Ladda upp frĂ„n Drive” pĂ„ webbplatsen Foton, som lĂ„ter anvĂ€ndare manuellt vĂ€lja foton och videor frĂ„n Drive, inklusive “Delade med mig” -artiklar, för att importera till foton. NĂ€r de har kopierats Ă€r dessa föremĂ„l inte lĂ€ngre kopplade till varandra. Dessutom kommer de foton och videor som kopieras i originalkvalitet att rĂ€knas till anvĂ€ndarnas lagringskvot i bĂ„de Drive och Photos.

AnvĂ€ndare kan fortfarande anvĂ€nda “SĂ€kerhetskopiering och synkronisering” pĂ„ Windows eller macOS för att ladda upp till bĂ„da tjĂ€nsterna i hög kvalitet eller originalkvalitet. Som tidigare rĂ€knas foton och videoklipp som laddas upp i hög kvalitet med i din kvot för kontolagring. Befintliga foton och videor förblir pĂ„ Google Drive och Google Photos.

I ett blogginlĂ€gg sa Google, ”VĂ„rt mĂ„l med dessa Ă€ndringar Ă€r att förenkla vissa funktioner som orsakade förvirring för vĂ„ra anvĂ€ndare, baserat pĂ„ feedback och vĂ„r egen forskning. Vi fortsĂ€tter att leta efter fler sĂ€tt att stödja Drive och Photos-anvĂ€ndare framöver. ”