Google testar en funktion för att låta användare i Indien hitta streamingtjänster för filmer och TV-program

Google testar en funktion för att låta användare i Indien hitta streamingtjänster för filmer och TV-program

“Google visar namnet p√• den relevanta streamingtj√§nsten som ett kort och n√§mner om filmen eller TV-programmet √§r gratis att titta p√• eller kr√§ver prenumeration”

Google verkar testa ett nytt verktyg som gör det möjligt för användare av sin sökmotor att enkelt hitta streamingtjänster för filmer och TV-program de letar upp. Funktionen, först upptäckt av innehållsupptäcktsplattform MetaReel och verifieras oberoende av 91mobiler team, visas som ett kort och fungerar på både stationära och mobila enheter. Det verkar dock vara begränsat till ett litet antal användare eftersom inte alla våra konton visade kortet med streamingtjänsternas namn.

Google Sök Iron Man Hotstar

Som skärmdumpen ovan visar visar funktionen på skrivbordet streamingtjänsten framför alla andra resultat. Det visar till och med om TV-programmet eller filmen som användaren sökte efter är gratis att titta på eller behöver prenumeration. Genom att klicka på tjänstens logotyp öppnas relevant webbsida i samma flik. Det verkar som om funktionen bara fungerar med ett par streamingtjänster, nämligen Hotstar och Sony LIV. Sökningar efter tillgängligt innehåll för populära plattformar som Netflix, Amazon Prime Video, ZEE5, Eros Now, Voot, Alt Balaji, etc. visade inte samma kort med tjänstens namn.

Google Sök Sony Liv-verktyg

Det säger sig självt att funktionen påverkar hundratals miljoner internetanvändare i Indien med tanke på Googles söknings popularitet som standardsökverktyg och den växande efterfrågan på streamingtjänster. Ett inbyggt Google-sökverktyg som gör det möjligt för användare att hitta den relevanta tjänsten för TV-program och filmer kommer att uppskattas mycket. Det finns redan plattformar på marknaden som utför samma funktion.

Förra året, folk på Kvarts rapporterade om den här funktionen, som såg annorlunda ut på mobila enheter, men verkade densamma på skrivbordet, om än med ett större urval av streamingtjänster. Det bör noteras att Google förra året lade till samma funktionalitet i Google Play Filmer och TV, även om funktionen inte fungerar på appen i Indien. Apples TV-app har också samma funktion.